Yeni Zelanda’da Work and Study programına katılmak, yaşam giderlerinizi karşılayabilmenize, yeni insanlarla tanışmanıza ve ülkenin iş pazarı hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabildiği gibi, aynı zamanda İngilizcenizi geliştirmenin de harika bir yoludur. Yeni Zelanda’ da Work and Study yapmak için 14 hafta ve üzeri dil okuluna gitmek gerekir. Öğrenciler saatlik olarak 10-12 Yeni Zelanda doları kazanabilir. Öğrencinin haftalık 20 saat çalışma hakkı vardır. Yaşam standartları yüksek olan Yeni Zelanda, uzun süreli gitmek isteyenler için idealdir.

Yeni Zelanda;

  • Öğrencilerine çalışma izni vermesi,
  • Eğitim ve yaşam giderlerinin ucuzluğu,
  • Nüfusunun az oluşu ve şehir merkezlerinin büyüklüğü,
  • Yemyeşil doğası ve yoğun şehir hayatının bir arada oluşu
  • Sıcak iklimi ve sayısız plajları gibi sebeplerden dolayı dil öğrenmek ve yaşamak isteyen tüm öğrenciler için ideal bir ülkedir.

 

DİL OKULLARI

Dil okulları ile kaliteli eğitim sunan Yeni Zelanda, muhteşem doğasıyla eğitiminizi tatil dönüştürmektedir. Wellington, Auckland ve Christchurch şehirlerinde başlıca dil okulları eğitim vermektedir. Günümüzde dil eğitimin bir turizm dalı haline gelir. Yeni Zelanda da ana dilinin İngilizce olmasından dolayı eğitim dünyasında kendine yer edinmeye çalışmaktadır. Dil okulları dışında sertifika programlarıyla alınan belgeler İngilizcenin geçerli olduğu ülkelerde kabul edilmektedir. Eğitim sistemi kendine özgü olan Yeni Zelanda her geçen gün kalitesini artırmaktadır.

.

Yeni Zelanda’da İngilizce dil okulları aşağıdaki nedenlerden dolayı tercih edilmektedir.

  • Öğrencilerine çalışma izni vermesi,
  • Eğitim ve yaşam giderlerinin ucuzluğu,
  • Nüfusunun az oluşu ve şehir merkezlerinin büyüklüğü,
  • Devletin öğrencilere samimi yaklaşımı,
  • Okulların devlet tarafından sıkı denetimleri sayesinde yüksek kaliteli olması,
  • Yemyeşil Doğası ve yoğun şehir hayatının bir arada oluşu
  • Sıcak iklimi ve sayısız plajları
  • Göçmenlik Standartlarının kolaylığı

 

 

Yeni Zelanda’ da Eğitimin Avantajları

  • Yüksek nitelikli eğitim
  • Öğrencilere yarı zamanlı çalışma olanağı sunması
  • Uygun bütçe ile eğitim olanağı
  • Vizelerde sorunsuz olarak işlemlerin yapılması
  • Ana dili İngilizce olan bir ülke
  • Misafirperver ve sıcakkanlı insanların olması
  • Burada aldığınız belgelerin anadili İngilizce olan diğer ülkelerde geçerli olması
  • İklim şartlarının uygun olması
  • Doğasının güzelliği
  • Yaşam kalitesinin yüksek olması
  • Eğitim odaklı göçmenlik hakkı vermesi

 

Başkent Wellington’da, Auckland, Christchurch ve Wellingthon şehirlerinde bulunan dil okullarında hem Yeni Zelanda kültürünü yakından tanıyıp hem de İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. 

 

AUCKLAND şehri Yeni Zelanda’nın en büyük şehirlerindendir. Ekonomik ve kültür alanında önemli bir kenttir. Dağ eteğine kurulan şehir, limanlarıyla da dikkat çeker. Şehir, başkent özellikleri gösterir. Sosyal ve kültürel hayatıyla öğrencilere çeşitli etkinlikler sunar. Kent, Victoria dönemine ait tarihi ahşap yapıları ve kafeleriyle ilgi uyandırmaktadır. Auckland Domain Parkı ve Queen Caddesi  görülmeye değer yerlerdendir.

CHRİSTCHURCH şehri

Tipik bir İngiliz şehri olan Christchurch, Güney Ada’da yer alır. Ilıman iklime sahiptir. Parkları ile dikkat çeker. Kültür ve sanat şehridir. Sergiler, konserler, tiyatroları ile kent özel bir yere sahiptir. Her yıl düzenlenen şarap festivaliyle Yeni Zelanda’nın eğlence şehridir. Şehir kıyıda bulunur ve sırtını ise sıra dağlara dayar. Bu nedenle hem deniz hem de dağ manzaralarıyla görsel şölen sunarken deniz ve dağ sporlarına da elverişlidir. Yeni Zelanda’nın büyük şehirlerinden olmasına rağmen metropollerin telaşlı yaşamından eser görülmez. Huzurlu ve sakin bir şehirdir.

WELLİNGTON şehri

Yeni Zelanda’nın başkenti olan Wellington, Kuzey Adasının güney ucunda yer alır. Okyanusya’daki en kalabalık şehir olma özelliğine sahiptir. Siyasi merkez olan Wellington, parlamento binasına, büyükelçiliklere, banklar ve genel merkezlere ev sahipliği yapar. Liman ve şehri çevreleyen dağlar arasında dar bir alana kurulmuştur. Şehir merkezinin batısında Victoria Üniversitesi ve Wellington Botanik Parkı yer alır. Her iki noktaya da ulaşım teleferikle sağlanır. Wellington, limanı ve doğal güzellikleriyle etkileyici bir şehirdir. Yemyeşil tepeleri ve yazlık evleriyle ünlüdür.

Huzurlu ve güvenilir bir ülke!

 

Güney Pasifik Okyanusunda bulunan ve ada ülkesi olan Yeni Zelanda, iki büyük ve pek çok küçük adadan oluşur. İki büyük ada Kuzey Ada ve Güney Ada olarak adlandırılır. Başkent Wellington Kuzey Ada’nın güney tarafından bulunur. En büyük şehirlerinden biri ise Auckland’ dir.

Ülkenin yerli halkı Maoriler, Yeni Zelanda’ya, Uzun Beyaz Bulut Ülkesi anlamına gelen Aotearoa demektedir. Yeni Zelanda adı Hollanda kökenli olup, Hollandalı kartograflar tarafından, Hollanda’nın Zealand Adası’na adanarak Yeni Zelanda ismi verilmiştir. Devletin yönetim şekli monarşi olup, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth devlet başkanıdır. 1840’dan bu yana İngiltere’ye bağlı olan Yeni Zelanda, 1840’dan önce hiçbir yönetime bağlı değildi.

Yeni Zelanda : Kozmopolit ve Tüm Irkları Kucaklayıcı Ülke! Yeni Zelanda dünyanın pek çok bölgesinden göç alması sebebiyle çok kültürlü bir millettir. Yeni Zelandalılar’ ın %23’ ü ülke dışında doğmuştur. Yeni Zelandalılar, Avrupa, Pasifik Adaları, Asya ve Afrika gibi pek çok değişik etnik ve geçmişten gelmeleri sebebiyle cana yakın ve anlayışı insanlar olarak tanınırlar. Yeni Zelanda’ da ki bu çok kültürlü, çok ırklı ve çok dinli oluşuma ayrı bir değer verilmekte ve bu farklılıkların modaya, sanata, müziğe ve mutfağa yansımalarına büyük önem vermektedir.

 

Yeni Zelanda’ da iklim ve doğa Yeni Zelanda’ nın kışları yağmurlu ve ılık, yazları ise oldukça kuru geçmektedir. İklim göreceli olarak ılımandır. Yeni Zelanda tüm dünyada doğal güzellikleri ve açık hava aktiviteleri ile tanınmaktadır. Batı’ da Abel Tasman Denizi ve Doğuda Pasifik Okyanusu ile çevrili olan ülke pek çok göl, kumsal, orman, nehir ve sıra dağlara sahiptir. Güney Ada’ da ise nefis fiyort ve buzullar bulunmaktadır. Yeni Zelanda’ da herkese göre spor, eğlence ve macera turizmi vardır. Ülkede iklim sıcak olmasına rağmen, üzeri kar kaplı dağ manzaraları ile bilinen bir ülkedir.

 

Yeni Zelanda Göçmenlik Politikası Yeni Zelanda nüfusunun azlığından dolayı, kalifiyeli personele ihtiyacı olan sosyal imkanları çok geniş bir ülkedir. Dil kursu başvurularında, İstenilen meslekler sıralamasında yer alan adaylara ayrıca vatandaşlık işlemleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

 

 

Yeni Zelanda Work and Study Gereklilikleri

Yeni Zelanda Work and Study programlarından birine katılıp katılamayacağınızı öğrenci vizeniz belirleyecektir. Öğrenci vizenizi kontrol edin, çünkü vizeniz çalışma izniniz olup olmadığını (ve süresini) belirtecektir.

Yeni Zelanda öğrenci vizeleri genellikle tam zamanlı eğitim alan öğrencilerin akademik dönem boyunca haftada 20 saat, yaz tatilleri sırasında ise haftada 40 saate kadar çalışmalarına izin verir. Bu hem lise hem de üniversite öğrencileri için geçerlidir. Araştırma, yüksek lisans ve doktora öğrencileri akademik yıl boyunca haftada 40 saat çalışabilirler. Yabancı öğrencilerin Work and Study kapsamında çalışabileceği iş türleri ve gereklilikleri aşağıda sıralanmıştır:

 

Yarı Zamanlı İşler

Aşağıdaki şartları karşılayan bir eğitim kurumunda tam zamanlı eğitim alıyorsanız haftada 20 saate kadar çalışabilirsiniz:

  • En az 2 yıllık eğitim veren bir kurumda
  • Nitelikli Göçmen Kategorisi altında puan alan, Yeni Zelanda yeterliliğine sahip bir kurumda eğitim alıyorsanız
  • Canterbury’deki bir eğitim kurumunda, Yeni Zelanda Yeterlilik Çerçevesi’ne göre 4 veya daha yüksek seviyede yeterlilik sağlayan bir foundation programına kayıtlıysanız

İngilizce dil eğitimi alan yabancı öğrenciler 6-14 ay veya daha uzun süreli kurslara kayıtlı olmaları durumunda yarı zamanlı işlerde çalışabilirler.

 

Tam Zamanlı İşler

Şu durumlarda tam zamanlı çalışabilirsiniz:

  • En az 1 yıllık tam zamanlı eğitim alıyorsanız ve eğitim krediniz 120’nin üzerinde ise
  • Tam zamanlı eğitim alıyorsanız ve eğitim krediniz 120 veya üzeri ise, Noel ve Yeni Yıl tatil dönemlerinde

Doktora, Yüksek Lisans ve Araştırma Öğrencileri

Bir Yeni Zelanda yüksek öğretim kurumu tarafından sunulan araştırma, doktora veya yüksek lisans programlarından birine kayıtlıysanız, saat sınırlaması olmaksızın çalışabilirsiniz.

 

İŞ BULMA SÜREÇLERİ

Yeni Zelanda’da iş bulabilmek için şüphesiz yardıma ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, eğitim aldığınız kurum iş bulmanıza yardımcı olabilir. Eğitim aldığınız kurumun öğrenci destek hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Öğrencilerin Yeni Zelanda’da yarı zamanlı iş bulmalarına yardım eden ve ulusal bir kuruluş olan Student Job Search (Öğrenci İş Arama) aracılığıyla da iş bulabilirsiniz. Ayrıca Trade Me ve Seek gibi iş bulma sitelerinde yabancı öğrenciler için sayısız iş ilanı bulunur.

Yeni Zelanda’da işe girdiğinizde en az asgari ücret alırsınız, ancak daha fazla para kazanmanız da mümkündür. Ayrıca yıllık/resmî tatillerde ve ara tatillerde de maaşınız ödenecektir. Aldığınız maaşa göre vergi ödemeniz gerekir. Yılda 14.000$ ‘dan az kazanırsanız, %10.5 oranında vergiye tabi tutulursunuz. Çalışmaya başlamadan önce Yeni Zelanda’nın Kamu Gelirleri Departmanı’ndan bir IRD numarası almanız gerekir. Bu numara için internetten başvuru yapabilirsiniz.

Tüm dünyanın sorunlarından uzak huzurlu bir ortamda eğitim almak istiyorsanız önerimiz kesinlikle Yeni Zelanda olacaktır. Burada bulunduğunuz süre boyunca yurt konaklaması, aile yanı konaklama veya hostellerde de kalabilirsiniz.

FOTOĞRAFLAR

#iguru_button_66acb4d6d6a6e .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_66acb4d6d6a6e .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_66acb4d6d6a6e .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_66acb4d6d6a6e .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_66acb4d6d8f38 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_66acb4d6d8f38 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_66acb4d6d8f38 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_66acb4d6d8f38 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_66acb4d6dcc19 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_66acb4d6dcc19 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_66acb4d6dcc19 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_66acb4d6dcc19 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_soc_icon_wrap_66acb4d7915bc a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_66acb4d7915bc a:hover{ background: transparent; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_66acb4d7915bc a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_66acb4d7915bc a:hover{ color: #ffffff; }