MALTA VİZESİ

Malta vizesi, Malta’nın Avrupa Birliği Ülkelerinden biri olması sebebiyle Schengen vizesidir. Malta konum olarak İtalya’nın altında yer alır ve ülkede genel olarak İtalyan kültürü hakimdir. Malta’dan birçok schengen ülkesine maksimum 2 – 3 saatlik uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Malta’dan alacağınız Schengen vizesi ile diğer schengen üyesi ülkelere sınırsız olarak seyahat etme şansına sahip olursunuz.

Malta vizesi Schengen Ülkeleri arasında en kolay alınan ülke vizelerinden biridir. Diğer ülkelerden çok daha az evrak ister ve daha fazla vize onayı verir. Türkiye’den yapılacak olan Malta vize başvuruları Ankara’da bulunan Malta Büyükelçiliği ve İstanbul’da bulunan Malta Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Büyükelçilik ve Başkonsolosluk vize başvurularını yalnızca; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Edirne, Antalya, Bodrum ve Trabzon şehirlerinde bulunan VFS Global Vize Başvuru Merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir. Yapılacak vize başvurularında evraklarınız muhakkak eksiksiz olması gerekmektedir. Malta her ne kadar Schengen vize kategorisine de girse, her ülkede olduğu gibi kendi belirlediği kurallar ve evrak talepleri bulunmaktadır. Eksik veya hatalı başvuru dosyaları başvuru merkezleri teslim almama hakkına sahiptirler.

Malta’da 6 ay ve üzeri eğitim alacak öğrencilerin eğitimlerinin ilk 90 gününü tamamlamaları sonrasında kalan eğitim süreleri boyunca part-time olarak çalışma izni bulunmaktadır.

Schengen Nedir? Schengen Vizesi Nedir?

Schengen Antlaşması 1985 yılında Almanya, , Hollanda, Lüksemburg,Fransa ve Belçika arasında yürürlülüğe girmiş ve zaman geçtikçe diğer Avrupa ülkeleri de katılmıştır. Schengen bölgesinde bulunan ülkeler için ortak tek vize uygulamasına geçilmesinden sonra, tek bir vize ile tüm Schengen ülkelerine geçiş hakkı tanıyan vizeye Schengen vizesi denir.

Schengen Vizesi tek giriş, çift giriş ve çoklu giriş (Multi)

 

Malta öğrenci vizeniz sonuçlandıktan sonra vizenizin üzerinde Schengen bölgesine kaç defa giriş çıkış yapabileceğinizi gösteren ibareler yer almaktadır. Eğer giriş sayısının belirtildiği bölümde “1” ibaresi yer alıyorsa bu sizin Schengen bölgesine sadece 1 kez giriş yapabileceğinizi gösterir. Bu demektir ki Schengen üye ülkelerden çıkış yaparsanız, örneğin ülkenize dönerseniz bir daha Schengen üye ülkelere giriş yapamazsınız ve yeni vize almanız gerekir. Eğer “2” ibaresi yer alıyorsa iki kere, “MULT” ibaresi yer alıyorsa vize bitiş tarihine kadar sınırsız olarak giriş çıkış hakkınız bulunmaktadır. MULT vizeler hariç sınırlı giriş çıkış hakkına sahip olan vizeler Schengen bölgesine giriş hakkınızı kullandıysanız vizeniz geçersiz olacaktır. Bu durumda vizenizin geçerlilik süresinin bulunması önemli değildir.

 

Kimler vize almalı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğitim amacı ile kısa ya da uzun süreli olarak Malta’da bulunacaklarsa vize almak zorundadırlar. Ancak yeşil pasaport ve kırmızı pasaport (diplomatik pasaport) sahipleri kısa süreleri kalışlarında (90 güne kadar) vize alma zorunluluğuna sahip değildirler. Bu kişilerin kalışı 90 günü geçecekse onların da vize alması gerekir.

 

 

MALTA VİZE TÜRLERİ

Malta Turist Vizesi Turistik amaçla Malta’ya yapılacak 90 günü aşmayacak seyahatleriniz için Malta Turist Vizesi’ne başvurmanız gerekmektedir. Sadece turistik amaçla yapılacak olan seyahatler Malta Başkonsolosluğu tarafından bu kategoride değerlendirilecektir. Malta Turist Vizesine başvurabilmek için mutlaka turistik amaçla seyahat edeceğinizi kanıtlayacak otel ve uçak rezervasyonlarınızı başvuru sırasında ibraz etmeniz gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin veya başvuru sahibi yerine seyahatin masraflarını karşılayacak olan kişinin, önceden planlanmış olan seyahatte oluşabilecek tüm masrafları(otel, uçak, ara transferler, yaşam masrafları) karşılayabilecek bir maddi yeterliliğe sahip olması Malta Başkonsolosluğu tarafından başvuru sahiplerinden beklenmektedir. Bu nedenle başvuru sahibi mutlaka Malta Başkonsolosluğu tarafından kendisinden ve varsa sponsorundan istenen tüm evrakları eksiksiz bir şekilde değerlendirmeyi yapacak olan Elçiliğe / Konsolosluğa sunmalıdır.

Malta Ticari Vizesi Ticari amaçla Malta’ya yapılacak 90 günü aşmayacak seyahatleriniz için Malta Ticari Vizesine başvurmanız gerekmektedir. Sadece ticari amaçla yapılacak olan seyahatler Malta Başkonsolosluğu tarafından bu kategoride değerlendirilecektir. Malta Ticari Vizesine başvurabilmek için mutlaka ticari amaçla seyahat edeceğinizi kanıtlayacak olan Malta da faaliyet gösteren, mutlaka yaptığınız iş ile aynı veya yakın bir sektörde faaliyet gösteren bir şirketten gönderilmiş adınıza hazırlanmış bir ticari davetiyeyi başvuru esnasında başvuru yapacağınız ilgili Elçilik / Konsolosluğa sunmanız gerekmektedir. Malta‘dan gelen geçerli davetiyenizin yanı sıra sahibi olduğunuz veya çalışmakta olduğunuz şirket ve ya kurumdan, Malta Başkonsolosluğu na hitaben seyahat amacınızı açıklayan antetli kağıda yazılmış bir yazının başvuru esnasında başvuru yapacağınız ilgili Elçilik / Konsolosluğa sunulması gerekmektedir.

Malta Öğrenci Vizesi Malta öğrenci vizesi kısa dönem ve uzun dönem olarak iki ayrı kategoride değerlendirilmektedir. 90 gün altı ve 90 gün üstü kalış olarak birbirinden ayrılan iki ayrı vize türü olarak birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Kısa dönem öğrenci vizesi ile Malta’da yapılacak olan dil kursu, kısa süreli sertifika programları gibi kurslara katılabilirsiniz. 90 gün altı yapılan başvurularda vize müracaatınız Schengen vizesi olarak değerlendirilecek olup, 90 gün üstü yapılan başvurularda vize müracaatınız Ulusal vize olarak değerlendirilmektedir. Malta ulusal vizesi alabilmek için Malta da göreceğiniz eğitimin 90 günü aşması gerekmektedir. Her iki vize türü için de Malta’da eğitim alacağınız kurumdan gelen kabul mektubunu ve Malta da eğitiminiz boyunca oluşabilecek masrafları siz veya varsa sponsorunuzun karşılayabileceğini kanıtlayan maddi durumunu ispatlayıcı belgeleri başvuru esnasında başvuru yapacağınız ilgili Elçilik / Konsolosluğa sunmanız gerekmektedir.

 

Malta Öğrenci Vizesi

Malta, yurtdışında eğitim için en kolay vize alınabilecek ülkedir. Malta, AB üyesi bir ülke olduğu için Schengen vize uygulamasına dahildir. Malta Vize başvuruları, Malta vize Kabul merkezine şahsen başvurarak yapılmaktadır.

 

ÖĞRENCİ VİZESİ TÜRLERİ

Yeşil pasaport sahipleri 90 güne kadar vizesiz gidip eğitim alma hakkına sahiptir ve ayrıca 3 aydan fazla kalmayı planlıyorlarsa, Malta’ya gittiklerinde vize alabilir ve daha uzun süre kalabilirler.

Bordo pasaport sahipleri için Türkiye’den vize başvurusu şarttır. Schengen vize başvuru tipleri kısa süreli (C tipi) ve uzun süreli (D tipi) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

C Tipi Malta Öğrenci Vizesi:

Bu vize türü Malta’da 3 aya kadar dil eğitimi almayı planlayan öğrenciler için başvuru yapılması gereken vize türüdür.

D Tipi Malta Öğrenci Vizesi:

Bu vize türü ise 3 aydan fazla dil eğitimi planlayan öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür.

 

Malta Vize Başvuru İşlemleri

Malta vizesi için başvuru yapacaksanız, seyahat nedeninize göre başvuru yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Seyahat nedeniniz Malta vize türünüzü belirler. Seyahat nedeninize göre Malta vizesi için evrak listesini aşağıda bulabilirsiniz. Malta vizesi için başvuru işlemleri şu şekilde olmalıdır;

  • Malta’da kalacağınız yerin ve okulun rezervasyonunun yapılması (Malta öğrenci vizesinde okul evraklarıdır);
  • Malta vizesi için gerekli evrakların hazırlanması
  • Seyahat nedeniniz e göre Malta vize formlarının doldurulması
  • Malta vize randevusunun alınması
  • Malta vize randevusuna şahsen gidilmesi
  • Malta vize başvuru sürecininin takip edilmesi ve Malta vizesinin alımı

 

Malta Vize Randevusu

Malta vize başvurusu için randevu alınması gerekmektedir. Malta vize başvuru merkezinde randevu oluşturabilmek için ilgili merkezin çağrı merkezini arayabilir veya web sitesi üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. Malta vize başvuru merkezleri, gün içerisinde belirli sayıda başvuru sahibine hizmet verebilmektedir, merkezlerin kapasiteleri gün içerisinde sınırlı sayıda başvuru sahibine hizmet verebilecek şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle randevusuz müracaat halinde Malta için vize başvurunuzu yapacağınız merkezde maalesef herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Malta Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Edirne, Gaziantep, Antalya, Bodrum ve Trabzon’da bulunmaktadır.Randevuya giderken vize için gerekli evraklar hazırlanır ve başvuru formu doldurulur. Uygun evraklar ile başvuru tamamlandığında biyometri verilerek vize başvuru ücreti ödenir. Dosya ilgili elçilik veya konsolosluk tarafından incelendikten sonra eğer kişinin vize almasında bir sakınca görülmemişse başvuru sahibinin pasaportuna vizesi basılarak aynı merkezden teslim alması istenir ya da başvuru esnasında talep edilmiş ise posta yolu ile başvuru sahibine iletilir. Başvuruya bizzat gitmeniz gerekmektedir çünkü başvurunuz sırasında parmak iziniz alınır. Eğer bir mülakata girmeniz gerekirse daha sonra elçilik/konsolosluk tarafından size mülakat davetiyesi gönderilecektir yada telefonla aranırsınız.

 

Malta Vize Formu

Malta vize formu seyahat amacı ve sürenize uygun olarak tam ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Malta vize başvuru formunuzda dolduracağınız tüm bilgilerin doğru beyanlarla ve eksiksiz olarak doldurulmuş olduğunu vize başvurunuzu teslim ettiğinizde kabul etmiş sayılırsınız. Malta vize başvurusunda bulunurken Türkçe, İngilizce veya Fransızca hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formunuzu Malta vize merkezine teslim etmeniz Malta Başkonsolosluğu tarafından talep edilmektedir. Malta Başkonsolosluğu’na sunacağınız Malta vize başvuru formunuzu doldurduktan sonra form başvuru sahibi tarafından mutlaka ıslak imzalı şekilde, Malta vize başvurusu için hazırlayacağınız tüm evraklarla beraber, Malta vize başvuru merkezine teslim edilmelidir.

 

Vize İşlem Süresi

Yaklaşık olarak 10 ila 15 iş günü süren işlemler konsoloslukların tatillerine ve yoğunluğuna göre uzayabilmektedir

Malta öğrenci Vizesi için ne zaman başvuru yapmalıyım?

 

Malta öğrenci Vizesi için başvurularınızı en geç 15 iş günü öncesine kadar yapmanız tavsiye edilir. Konsoloslukların yoğun olduğu dönemlerde (yaz dönemi gibi) bu süre uzayabilmektedir. Yoğun dönemler haricinde konsoloslukların kendileri için belirlediği tatil günlerini de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Malta öğrenci Vizesi Schengen türü vize olduğundan dolayı Schengen kuralları gereği seyahatinizden 3 ay öncesine kadar başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Başvurunuzu ne kadar erken yaparsanız sizin için süreç o kadar rahat geçecektir. Vize sonucunuzun olumsuz olması durumunda yeni bir başvuru için kendinize yeterli zaman aralığı bırakmanız tavsiye edilir.

 

MALTA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Pasaportun aslı, seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olan bir pasaport ve pasaportta vize için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun veriliş tarihi 10 seneden önce olmamalıdır.
  2. Vize Başvuru Formu: Eksiksiz, imzalı, gerçeğe uygun doldurulmuş başvuru formu (E-Mail adresi ve cep telefonu numarası dâhil)
  3. Son 6 ay içinde çekilmiş 3.5 cm x 4.5cm ebatında 2 adet fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)
  4. Vize Başvuru ücreti
  5. Pasaportunuzun ilk sayfası ile birlikte işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi ( Varsa Eski pasaportlar ve Schengen Vizeleri  ve işlenmiş tüm sayfalarının fotokopileri )
  6. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  7. Gidiş dönüş uçak bileti rezervasyonu
  8. İngilizce öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup, herhangi bir dil yeterlilik sınavına girdiyseniz (TOEFL, IELTS vb) alınan skoru gösteren belge
  9. Aile bireylerinin gözüktüğü Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği, (Aile toplum kağıdı) Nüfus müdürlüklerinden ya da E-Devletten alınabilir.
  10. Ales Sınavına girdi iseniz sonuç belgesi
  11. Erkek adaylar için Askerlik terhis ya da tecil belgesi. Ögrencilerde aranmaz.
  12. Evli iseniz Evlilik cüzdani eşiniz ve çocuklarınıza ait kimlik ve varsa pasaport fotokopileri
  13. 18 Yaş altı başvuru sahipleri için Anne ve Baba dan yada YASAL  vasisinden NOTER onaylı Muvafakatname alınması zorunludur.
  14. Randevu tarihine, son 15 gün içinde alınmış Noter Onayli Masraf Taahhut Yazısı (Taahhutnamenin arkasında mutlaka sponsorun kimlik fotokopisi bulunmalıdır)
  15. Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ( Öngörülen Seyahat tarihinden 2 gün önce başlayıp,  dönüş tarihinden  15 gün fazla olacak şekilde yapılmalıdır)Yurtdışındaki eğitiminiz boyunca geçerli Sağlık Sigortası)
  16. Ders/Derslerin detaylarını, süresini ve ücretini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kuruluşundan kabul mektubu ve ödemenin yapıldığını onaylayan makbuz.
  17. Varsa adınıza ait gayrimenkul, tapu veya çeşitli değerlerin belge fotokopileri.
  18. Malta’da eğitim dönemince kalacağınız konaklama ve yer bilgisi evrakları, gideceğiniz okuldan davetiye mektubu okul faturaları, okul kabulleri
  19. Tüm bu evrakların asılları ve birer fotokopileri

 

 

EĞİTİM DURUMU BELGELERİ;

1- Okuldan alınacak ingilizce öğrenci belgesi mezunsak diploma fotokopimiz
2- Öğrenci iseniz Transkript (Not Dökümü) İngilizce olabilirse daha saglıklı olur.
3- Mezun iseniz Geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanız.
4- Katılmış olduğunuz sınavların sonuç belgeleri (Destekleyici evrak niteliğindedir. Gerektiği hallerde istenir.) Örn.: IELTS, KPDS, TOEFL, ÜDS

MALİ DURUM / İŞ İLE İLGİLİ BELGELER; 
(ÖĞRENCİ VE / VEYA SPONSOR EBEVEYN İÇİN)
BANKA;

1- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait son 3 aylık hesap dökümü yada işlenmiş hesap cüzdanları ( Bankadan alınan belgelerinin tarihi vize randevu tarihinden 15 günden eski olmamalıdır

Banka hesap dökümleriyle ilgili önemli bilgi: konsolosluk bankadan alınacak dökümlerin vize dosyanızı teslim etmeden önce en erken 3 gün içinde alınmasını ister. daha önce alınmış dökümleri kabul etmiyorlar. bu yüzden banka tarafından kaşelenip imzalanacak son 3 ya da 6 aylık (opsiyonel) banka dökümlerinizin çıkartılmasını, vize başvuru merkezine evraklarınızı teslim edeceğiniz randevu gününüzden hemen önceye bırakmanızı öneriyoruz.

2- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait dökümdeki son bakiyeyi belirten resmi banka yazısı.

Masraflarınızı kendiniz karşılamayacaksanız masraflarınızın bu kişi / kişilerce karşılanacağını belirten sponsor mektubu.

 

İŞ/ÇALIŞMA;
Maaşlı çalışan iseniz;

1- Görev Tanım Yazısı ( İşe giriş tarihini ve pozisyonu belirten) (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir)

2- Çalıştığınız şirketten eğitim göreceğiniz tarihler süresince izinli olduğunuzu belirten ve dönüşte aynı şirkette işinize devam edeceğinize dair ,şirket antetli kağıdına yazılmış bir dilekçe (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu)

3- SGK giriş bildirgesi,
4- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
5- Şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası. Şirketin ticaret oda kaydı ve faaliyet belgesi aslı

6- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

7- Varsa ticari araç ve tapu ruhsatları sunulmalıdır

 

İşveren yada Şirket Ortaği  iseniz;

 

1- İşyerinizin vergi levhası fotokopisi

2- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi) Şirketin ticaret oda kaydı (oda kaydı orijinal olmalıdır) yada esnaf odası kayıt belgesi

3- İmza sirküleriniz
4- Faaliyet Belgesi

5- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet Dökümü

6- Varsa ticari araç ve tapu ruhsatları sunulmalıdır

NOT:

Eger çalısan kişi sizseniz ve masraflarınızı kendiniz karşılayacaksanız malta vizesi için üstteki çalışan belgelerine ek olarak çalıştıgınız şirketin antetli kagıdına kaşeli imzalı olarak aşagıdaki dilekce yazılmalı;

……. tarihinden itibaren şirketimiz bünyesinde çalışmakta olan ……………… Malta ülkesinde alacağı eğitimi için……………. tarihlerde izinli olup geri döndüğünde firmamızda aktif halde çalışmaya devam edecektir.

Kamu Çalışanı iseniz;

1- Çalıştığınız Kurumdan alınmış Görev Tanım Yazısı
2- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
3- SGK’dan alınmış

4.E devletten alınmış kare barkodlu son altı aya ait sgk 4A, 4C Hizmet Dökümü hizmet dökümü,
5.Varsa adınıza ait gayrimenkul, tapu veya çeşitli değerlerin belge fotokopileri.
6.banka dökümünüzün son 3 aya ait olmak üzere, banka kaşe ve imzası ile bankadan talep ederek almalısınız. Banka’da Malta’da kalacağınız gün X 48 € para görünmelidir. Bunu ispat etmek için bankadan alınmış son 3 aya ait bankanın kaşe ve imzası bulunan hesap dökümü ya da banka cüzdanına ihtiyacı vardır.
7.Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
8.Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)

Emekli iseniz;
1- SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının son 3 aylık hesap dökümü

2- SGK’dan ya da E-Devletten alınmış barkodlu Emeklilik Yazisi
3- Kişiye ait SGK’dan alınmış, imzali 4A Hizmet  Dokumu

Çiftçi ise:

1-Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

 

Öğrenci ise;

1-Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orijinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş-dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli )

 

Geliri olmayan kişiler:

Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orijinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş-dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli )

  1. Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek olan başvuranlardan muvaffaka name (orijinal olmalıdır)
  2. Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Almanca ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
  3. Başvuru formu

 

Masraflarınızı karşılayan kişinin masraflarınızı karşılayacağına dair noterden onaylı dilekçesi

Malta Vizesi Taahhütname Örneği

 

…………………. doğumlu, ……………………… T.C. Kimlik no’lu …………………. ……’in ……………………….tarihleri arasında Malta’da …………….. okulunda eğitim göreceği sürede ödemiş olduğum okul ve konaklama için gereken ücretlerin yanı sıra Malta’da kalacağı süredeki diğer bütün masraflarını karşılayabilmesi için …………………. Euro ödemeyi beyan ve taahhüt ederim.

Taahütname öğrencinin Malta’da kalacağı gün sayısı X 48 Euro olarak hesaplanacaktır
4 Hafta – 29 gün – 1392 Euro
8 Hafta – 57 gün – 2736 Euro
12 Hafta – 85 gün – 4080 Euro
16 Hafta – 113 gün – 5424 Euro
24 Hafta – 169 gün – 8112 Euro

 

Dikkat!!! Malta vizesi için yapılacak taahhütnamede yapılan en ufak bir hatanın vizenizin eksik süre ile veya vize reddine neden olabileceğini unutmayın. Herhangi bir hata olmaması için bu işlemi bizim ile teyitleşerek yapmanızı öneririz!

 

Eğer vize başvurusunda sponsor kullanıyorsanız aşağıdaki taahhütname sponsorunuz tarafından notere onaylatılmalıdır. (vize başvuru tarihinden en erken 15 gün önce olmalı.) Dikkat: Bu taahhütnamenin arkasına, noter tarafından sponsorun nüfus cüzdan fotokopisi ilave edilmelidir. (sadece sponsorlar için )

Malta Vize Ücreti Ne Kadar?

Malta için vize ücreti 80 Euro’dur. Malta vize ücreti dışında VFS* tarafından hizmet ücreti olarakta 30 Euro alınmaktadır. 90 gün ve üzeri vize başvurularında VFS hizmet ücreti 36 Euro’dur. Ayrıca standart olarak tüm başvurular VFS ofislerine gönderilmekte olup ek ilave 10 EURO ödeyerek adresinize teslim ettirebilirsiniz

12 yaş üzeri 80 €
6 – 12 yaş arası 35 €
0 – 6 yaş arası Ücretsiz

 

Malta öğrenci Vizesi için Seyahat Sağlık Sigortası:

Tüm Schengen ülkelerinin başvurularında Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Bu sigorta özellikle tüm Schengen ülkelerinde geçerli, 30.000 € teminatlı olmalı ve kaza, hastalık, ölüm gibi oluşabilecek tüm sorunları içermelidir. Tüm schengen ülkelerinin talep ettiği bu sigortanın formatı Malta’da değişkenlik göstermektedir.Sigortanız Schengen bölgesinde kalacağınız tüm günleri içermelidir. Aksi halde gümrüklerde sigortanız kontrol edildiğinde problem yaşayabilirsiniz.

 

Malta Vizesi İçin Önemli Kurallar

Malta Vizesi başvuruları için genel olarak zorunlu ve önemli olan kuralların başında gelen; öğrencilerin masraflarını karşılaması için gösterecekleri sponsorun ‘öğrencinin kalacağı gün sayısı * 48 Euro’ tutarı banka hesaplarında göstermek zorunda olmalarıdır. Buna ek olarak banka hesaplarında gösterilen bu rakam için noter onaylı taahhütname alınmak zorundadır.

Dil eğitimi için Türkiye’den en fazla 6 aylık Malta vizesine başvuru yapılabilir. 6 aydan daha fazla süre dil eğitimi almak isteyen öğrenciler, Malta’ya gittikten sonra orada vizelerini uzatmalılar. Malta’da vize uzatımı sistemi son derece rahat ve kolaydır.

Malta Vizesi başvurusundan önce, dil eğitimi ücreti ve konaklama ücreti okula ödenmeli ve vize esnasında dosyaya ‘ödeme dekontu’ eklenmelidir. Ayrıca seyahat sağlık sigortası ya da gideceği süreye göre eğitim sağlık sigortası da vizeden önce yapılmalıdır.

Malta’da 3 aydan fazla dil eğitimi alacak olan öğrenciler için yasal çalışma izni verilmiştir. Öğrenciler 3 aylık eğitimini tamamladıktan sonra, bu yasal çalışma iznini hak ederler.

Malta’da dil eğitimi alacak olan kişiler ‘öğrenci vizesi’ almış olacak ancak schengen vizesi türü olacağından Malta yakınlarındaki diğer Avrupa Birliği ülkelerine gezmeye gidebilirler.

 

Malta Vize Uzatması Nasıl Yapılır?

Eğer Malta’da iken eğitiminizi uzatmak istiyorsanız vizenizin bitmesine en az 3 hafta kala kurs sürenizi uzatabilirsiniz. Kısacası, Türkiye’den Malta vize başvurusu yapmanıza gerek yok!

Vizesi başvurusunun reddedilmesi

Vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması yani reddedilmesi durumunda ülkelerin farklı itiraz kabul prosedürleri bulunmaktadır. Bazı ülkeler itirazını kabul etmeyip yeniden başvuru yapmanızı da isteyebilmektedir. Yeni sisteme geçilmeden önce vize reddi durumlarında pasaportlara ret kaşesi basılmaktaydı. Yeni sistemde kaşe basılmıyor fakat sisteme ret aldığınız işleniyor ve pasaportunuzla birlikte tarafınıza ret aldığınıza dair evrak gönderiliyor. Size gönderilen bildiride ret almanız sebepleri ve itiraz prosedürleri hakkında bilgiler yer almaktadır. Ret durumlarında ödenen ücretlerin konsolosluk ve yetkili kurumlar tarafından iadesi bulunmamaktadır.

 

 

VİZE BAŞVURU MERKEZLERİ

 

 

Malta Başkonsolosluğu – İstanbul

Aydede Caddesi No:16/11

Taksim Beyoğlu İstanbul

Ankara Vize Başvuru Merkezi

Atatürk Bulvarı No:154

Kavaklıdere Çankaya Ankara

İstanbul Vize Başvuru Merkezi (Avrupa Yakası)

Cumhuriyet Caddesi No:193

Harbiye İstanbul

İstanbul Vize Başvuru Merkezi (Anadolu Yakası)

Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi Euro Color İş Merkezi B Blok No:31

Altunizade İstanbul

İzmir Vize Başvuru Merkezi

Kültür Mah. 1375 Sokak 25/E

Alsancak İzmir

Bursa Vize Başvuru Merkezi

Kükürtlü Mah. Kükürtlü Caddesi 3/2B

Ozmangazi Bursa

Gaziantep Vize Başvuru Merkezi

İncili Pınar Mah. C Nolu Sokak Kaplama İş Merkezi Altı

Şehitkamil Gaziantep

Edirne Vize Başvuru Merkezi

  1. Murat Mah. Talatpaşa Caddesi No:80 Kat:1 Edirne Sanayi ve Ticaret Odası

Edirne

Antalya Vize Başvuru Merkezi

Yeşilbahçe Mah. 1480 Sokak Ülker Apt. 42/B

Muratpaşa Antalya

Bodrum Vize Başvuru Merkezi

Yokuşbaşı Mah. Kıbrıs Şehitleri Caddesi No:30 Bodrum Ticaret Odası

Bodrum Muğla

Çağrı Merkezi: +90 212 373 5803

info.mltist@maltavac-tr.com

#iguru_button_63c0f814e454f .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_63c0f814e454f .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_63c0f814e454f .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_63c0f814e454f .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_63c0f814e67a8 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_63c0f814e67a8 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_63c0f814e67a8 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_63c0f814e67a8 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_63c0f814e8929 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_63c0f814e8929 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_63c0f814e8929 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_63c0f814e8929 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_soc_icon_wrap_63c0f81578e49 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_63c0f81578e49 a:hover{ background: transparent; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_63c0f81578e49 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_63c0f81578e49 a:hover{ color: #ffffff; }