KANADA VİZESİ

Kanada’ya eğtim, iş ya da tatil amaçlı giden her Türk vatandaşının Kanada vizesi alması gerekmektedir. Kanada Vizesi başvurusu özen isteyen, dikkatli hazırlanılması gereken bir vize türüdür. Başvuru esnasında ya da sonrasında yapılan bir vize mülakatı yoktur ancak, dosya teslimi sırasında biyometri işlemi yapılmaktadır. Kanada Konsolosluğu 31.07.2018 tarihi itibari ile parmak izi uygulamasına geçmiştir. Parmak izi randevuları sadece Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple başvuru sahibi başvuru esnasında orada olmak zorundadır.

Vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken ufak ama çok önemli detaylar vardır. Bazen küçük bir detay başvurunuzu tekrardan yapmanıza ve bütün ücretleri yeni baştan tekrardan ödemenize ve vakit kaybetmenize neden olabilir. Ayrıca Kanada Konsolosluğu’na gerekli olan evrakların İngilizce tercümelerinin yapılarak verilmesi ve İngilizce Vize Niyet mektubu yazılması gerekmektedir. İngilizce Niyet Mektubu sizin gidiş amacınızı özetleyen önemli bir mektup olduğu için amacınıza yönelik yazılması, doğru eksiksiz bilgilerin verilmesi çok önemlidir.

Kanada vize başvuruları İstanbul’da yer alan Kanada Konsolosluğu ve Ankara’da yer alan Kanada Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir.Kanada vize başvuruları on-line olarak yapılabildiği gibi VFS Global Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla da yapılabilmektedir. VFS Global aracılığıyla başvurular İstanbul ve Ankara için başvuru sahibi veya başvuru sahibini temsil eden bir kişi tarafından yapılabilir. Diğer şehirlerde ise posta yolu ile başvuru yapmak mümkündür.

Not: Her başvurunun kendi içerisinde değerlendirildiğini belirten Kanada Büyükelçiliği, bu nedenle bazı vize başvurularının bir diğerine kıyasla daha uzun sürebildiğini ifade etmektedir.

Kanada vizesi için en önemli koşul vize memurunun aşağıdaki konularda ikna olmasıdır:

– Eğitiminiz sonrasında Türkiye’ye kesin dönecek sıkı bağlarınızın olması (eğitim, iş ve aile bağları gibi) ve Kanada’da kalma amacı taşımamanız;
– Sağlığınızın iyi olması (Kanada’da 6 aydan daha uzun süre eğitim almayı planlıyorsanız sağlık muayenesinden geçmeniz istenecektir);
– Herhangi bir sabıka kaydınızın olmaması ve Kanada için güvenlik riski oluşturmamanız;
– Kanada’da bulunduğunuz sürece bütün yolculuk, eğitim, konaklama ve diğer harcamalarınızı hiç bir işte çalışmadan rahatlıkla karşılayacak düzeyde maddi olanaklara sahip olmanız;
– Kanada’da çalışmak, maddi kazanç sağlamak, göçmenlik yasalarından yararlanmak veya kamu fonlarına yük olma niyetinde olmamanız gerekmektedir.

 

KANA VİZE TÜRLERİ

Kanada’da eğitim alabilmek için iki türlü vize müracaatı yapabilirsiniz. Birincisi turist öğrenci vizesidir ve 6 aya kadar olan programlar için başvurulabilecek olan bir vizedir. İkincisi ise 6 aydan daha uzun programlar için başvurulabilecek öğrenci vizesidir. Kısa süreli turist vizesinin en büyük dezavantajı vizeyi Kanada sınırları içerisinden uzatma imkanının olmamasıdır. Öğrenci vizesini ise Kanada içerisinde kayıt olduğunuz yeni bir program için rahatlıkla uzatabilirsiniz.

1- Turist Vizesi

Kanada’da 6 aylık ve/veya 6 aya kadar eğitim almak için sadece turist vizesine ihtiyacınız vardır. Kanada’dan ayrılmadan ve bir Kanada büyükelçiliği veya konsolosluğuna başvurmadan bu süre kesinlikle uzatılamaz veya eğitim gördüğünüz bir alandan diğerine geçilemez. Ortalama işlem süresi 2-4 hafta arasındadır.

Temporary Resident Visa (Up to Six Month)- Geçici Ziyaretçi Vizesi 

Kanada’ya 6 aydan kısa süreçte turist, iş gezisi veya aile ziyareti için gitmek isteyenlerin tercih etmesi gereken vize türüdür. Temporary Resident Visa ile pasaportunuza basılacak olan vize süresi genellikle pasaport bitiş tarihinize kadardır. Talep edilen süre ne olursa olsun ziyaretçilerin bu vize ile maksimum 6 ay kalış izni olmaktadır.

Vize başvurusunda bir mülakat söz konusu olmadığından, sadece dosya hazırlandığından, dosyanın içeriği düzeni önem arz etmektedir. Başvuru sahibinin profili, sponsorun profili, başvuru sahibinin dil eğitimine neden ihtiyaç duyduğu, dil eğitiminden sonrası için yaptığı plan, sponsor olan kişinin finansal durumu vs birçok detaya cevap verecek şekilde bir dosya olmalıdır. Hazırlanacak olan evrakların yanı sıra başvuru sahibinin yazacağı niyet mektubu çok önemlidir. Niyet mektubunda kendisini ve hedeflerini çok iyi anlatması gerekmektedir

2- Öğrenci Vizesi

Kanada’da 6 aydan daha uzun süre eğitim almayı planlıyor veya kısa süreli eğitiminiz sonrasında bir başka alanda da eğitim almayı planlıyorsanız, öğrenci vizesi almanız gerekir. Öğrenci vizesinin yukarıda açıklanan Turist vizesine göre vize işlemindeki tek farkı sizden sağlık raporu istenmesi ve Kanada’da eğitim aldığınız sürece vizenizi uzatabilme şansı vermesidir. Ortalama işlem süresi 4-6 hafta arasındadır.

 

Temporary Resident Visa  (Short-Term study)- Geçici Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ( SX-1 Vizesi ) 

Kısa süreli öğrenci vizesi dil eğitimi, profesyonel kurslar ve sertifika programlarına katılacak öğrenciler için verilmektedir. Bu vize kategorisine başvuru yapması gereken öğrencilerin Kanada’da alacakları eğitim süresinin 180 günü aşmaması gereklidir.

Temporary Resident Visa ile pasaportunuza basılacak olan vize süresi genellikle pasaport bitiş tarihinize kadardır. Talep edilen süre ne olursa olsun öğrencilerin bu vize ile maksimum 6 ay kalış izni olmaktadır.

Vize başvurusunda bir mülakat söz konusu olmadığından, sadece dosya hazırlandığından, dosyanın içeriği düzeni önem arz etmektedir. Başvuru sahibinin profili, sponsorun profili, başvuru sahibinin dil eğitimine neden ihtiyaç duyduğu, dil eğitiminden sonrası için yaptığı plan, sponsor olan kişinin finansal durumu vs birçok detaya cevap verecek şekilde bir dosya olmalıdır. Hazırlanacak olan evrakların yanı sıra başvuru sahibinin yazacağı niyet mektubu çok önemlidir. Niyet mektubunda kendisini ve hedeflerini çok iyi anlatması gerekmektedir

Bu vize türü ile Kanada’ya giden öğrenciler vizelerini Kanada’dan uzatamazlar.

Study Permit- Öğrenci Vizesi ( S1 Vizesi ) 

Study Permit 6 aydan daha fazla eğitim alacak öğrenciler için yapılması gereken Kanada Vize Başvurusu türüdür. Kanada’da daha uzun süre kalınması planlandığından, vize başvurusunda hazırlanacak belgeler gene çok önemlidir. Bu vize türü ile başvuru sahipleri, Kanada’da 11 aya kadar kalma iznine sahip olurlar. Özellikle 6 aydan fazla dil eğitimi alacak öğrencilerin ve Kanada’da Üniversite, College okuyacak ya da master yapacak olanların başvuru yapması gereken vize türüdür. Bu vize uzatılabilir bir vize türüdür. Yani öğrencilerin eğitimi Kanada’da devam ederken vizelerinin bitecek olması, onlara Kanada’dan Türkiye’ye dönmeden vize uzatma başvurusunda bulunma hakkı tanıyan bir vize türüdür.

Study Permit vize türü ile öğrenciler eğer dil eğitimi alıyorsa Kanada’da dil eğitimi alırken çalışma izni yoktur ancak eğer öğrenciler college ya da üniversite okuyorsa, study permit vizesi work permit (çalışma izni) almaya elverişlidir ve öğrenciler çalışma izinlerini aldıktan sonra okurken haftada 20 saat part time çalışma iznine sahip olurlar. Study Permit, Kanada sınırları içerisinde alınacak eğitim süresini kapsayacak şekilde verilmektedir. Öğrenciler eğitimleri sonrasında Kanada’da farklı bir eğitim programına devam ederek mevcut vizelerini uzatabilmek için başvuru yapabilirler.

Herkes tarafından zor bir vize olarak görülen Kanada’da vizesi aslında sanıldığı kadar zor bir vize değildir. Başvuru esnasında yazılacak olan niyet mektubu bu vize için en önemli kriterdir. Niyet mektubunda dosyanın net bir şekilde açıklanması ve gidiş amacının ikna edici bir şekilde olması eksik evraklarınız olsa bile vize almanızı etkileyebilir.

Quebec Acceptance Certificate (CAQ):

Quebec Eyaletinde 6 ayın üzerinde eğitim almayı planlayan öğrencilerin Study Permit Vize başvurusuna ek olarak yapmaları gereken başvurudur.

Bu başvuru için gerekli olan belgeler doldurularak Kanada’da ki CAQ başvuru merkezine posta yolu ile gönderilmektedir. Sonuçlanması ortalama 4-6 hafta sürebilir.

 

Kanada Vizesi Nasıl Alınır?

  1. Sizin için gereken vize tipi saptanır.
  2. İnternet üzerinden bir GCKEY (Governmment of Canada Key) yani online başvuru formuna ulaşmanızı sağlayacak şifre alınır.
  3. Online başvuru formu doldurulur.
  4. Yine internet üzerinden en yakın temsilcilik için randevu alınır.
  5. Randevuya gidilir.
  6. Vize sonucu online sistem üzerinden takip edilir.

 

KANADA VİZE SÜRECİ

Kanada vize başvuruları buradan https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html online olarak yapılabileceği gibi Kanada vizeleri için resmi başvuru merkezi olan VFS ofislerinden de yapılabilir.

Başvuru gününe kadar olan süreçte vize ücretleri https://eservices.cic.gc.ca/epay/order.do?category=17 sitesi üzerinden ödenmektedir.
Kanada vize başvurularında vize sonucunda direkt etki edecek en önemli unsur, konsolosluğa yazılacak olan Niyet Mektubudur. Yine evraklarınızın tercümeleri başvurunun sonucuna birincil derecede etki edeceğinden eksiksiz ve tercümeleri tam belgelerle başvuru yapmak son derece önemlidir.

Kanada’da üniversite eğitimi görmeyi düşünen öğrencilerin Kanada öğrenci vizesi alabilmeleri için öncelikle Kanada’daki bir eğitim kurumundan kabul almış olmaları gerekmektedir. Bir eğitim kurumundan kabul almış öğrenciler “Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu”na (CIC) internet üzerinden vize başvurusu yapabilirler.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosunun internet sitesine girdiğinizde vize başvurusu yapmadan önce sizden bir form doldurmanız istenir. İngilizce veya Fransızca olarak dolduracağınız bu formun değerlendirilmesinden sonra öğrenci vizesine başvuru hakkı elde ederseniz size bir kod verilir ve bu kodla size özel bir “MyCIC” hesabı açarsınız. Daha sonra bütün vize sürecinizi bu hesap üzerinden takip edebilirsiniz.

Vize başvurusunda bulunurken Kanada öğrenci vizesine başvuruların yoğun olarak yaz aylarında yapıldığını, cevap sürelerinin 2 ayı bulduğunu göz önünde bulundurmanız ve başvurduğunuz okuldan kabul belgesi elinize ulaştığında gecikmeden vize işlemlerine başlamanız yararlı olacaktır.

Kanada vizesi için dikkat etmeniz gereken en önemli unsur başvuru formudur. Vize başvuru formu İngilizce doldurulmalıdır. Formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Başvuru esnasında, başvuru formunda herhangi bir eksik veya hata bulunması durumunda başvurunuz kabul edilmemektedir.

  • Türkçe olan tüm evrakların İngilizce’ye tercüme edilmesi gerekmektedir.
  • Vize türünüz ülkeye gidiş amacınıza ve kişiye göre değişiklik göstermekte olup, vize için gerekli evrak listesi de buna bağlı olarak değişmektedir.
  • Kanada vize başvurusu, ‘VFS Global’ adlı aracı kuruma hazırlanan dosyayı teslim ederek yapılır. Herhangi bir mülakat yapılmaz.
  • Biyometri işlemi yapıldığı için şahsi başvuru zorunluluğu vardır. Vize ücreti, başvuruya gitmeden önce kredi kartı ile online olarak yapılmaktadır.

Kanada Vize Başvuru Merkezleri, vize başvurularının ve ücretlerinin alınması ve başvuruların CIC (Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu) tarafından sonuçlandırılmasını takiben pasaportların kapalı zarflar içerisinde başvuru sahiplerine geri teslim edilmesi gibi idari destek hizmetleri sağlamak üzere yetkilendirilmiştir. Vize verilmesi veya reddedilmesi kararı tamamen Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’na (CIC) aittir. Vize onayı alınabilmesi için Türkiye’ye olan bağlılığınız, sosyal ve ekonomik imkânlarınız değerlendirilmektedir.

İlk Kanada vizesi sizler için çok önem taşır. İlk vize olarak alınan Kanada vizesi, bir sonraki yurtdışı çıkışları vize başvurularında çok büyük referans olmaktadır. Kanada vize dosyanızın hazırlanmasını, profesyonel destek almadan, internetten toplama bilgilerle kendi başınıza yapmak sonrasında giderilemeyecek zararlara neden olabilir.

 

KANADA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

KANADA ZİYARETÇİ VİZESİ  [6 AYA KADAR]

  1. En az 6 ay geçerli Pasaport
  2. Varsa eski pasaportlar ve vizelerin dolu ve işlenmiş tüm sayfalarının fotokopileri
  3. Öğrenci Kabul Belgesi Eğitim alacağınız okulun onaylayıp gönderdiği resmi bir belgedir.
  4. Dört adet renkli vesikalık fotoğraf fotoğrafınız yeni çekilmiş ve fonu açık renk olmalıdır. Yüz ve kulaklar net bir şekilde görülebilmeli, renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli, hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba izi olmamalıdır.
  5. Vize Başvuru Ücreti Vize ücretini yatırdığınıza dair banka dekontunun aslı gerekir; turistik vize giriş ücreti için $ 75 CAD, çok giriş için 150; öğrenci vizesi için 125 CAD ödemeniz gerekir. Başvurular için gerekli ücret Garanti Bankası’nın herhangi bir şubesinden Büyükelçilik hesabına CAD olarak yatırılmalıdır. Gerekli ücret tam olarak ve CAD olarak yatmadığı sürece işleme alınmamaktadır. Başvuru geri çekildiği takdirde veya vize talebi reddolduğunda geri ödeme kesinlikle yapılmamaktadır.
  6. Vize Başvuru Formları Vize başvuru formları çok dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve başvuran tarafından imzalanmalıdır.
  7. Aile bireylerini de gösteren, Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği (Aile toplum kagıdı) Nüfus müdürlüklerinden ya da E-Devletten alınabilir.
  8. Niyet Mektubu Kanada’da yapacağınız eğitimin ileriye dönük planlarınıza ne ölçüde faydalı olacağını kısaca anlatan bir niyet mektubu (Danışmanlarımızdan mektubun İngilizce yazılması konusunda yardım alabilirsiniz) gerekecektir.
  9. Eğitim durum belgeleri ;
    Öğrenci iseniz Güncel tarihli Öğrenci belgesi. İngilizce cevirisi gereklidir.
    Öğrenci iseniz Transkript (Not Dökümü) İngilizce olabilirse daha saglıklı olur.
    Mezun iseniz Geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanız.
    Katılmış olduğunuz sınavların sonuç belgeleri (Destekleyici evrak niteliğindedir. Gerektiği hallerde istenir.) Örn.: IELTS, KPDS, TOEFL, ÜDS
  10. Öğrenciliğinize / İşinize ara vererek yurtdışına gidiyorsanız, okuldan / iş yerinden alacağınız, izinli olduğunuza veya okulunuzu / işinizi dondurduğunuza dair yazı
  11. Eğitim Sertifika ve Belgeleri Daha önce dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya okuldan alınmış hangi sürelerle hangi kura gittiğinize dair devam yazısı, varsa aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler.
  12. Aile Belgeleri (Evli iseniz) Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik asılları ve fotokopileri.
  13. Nüfus cüzdanı Kimliğinizin aslı ve fotokopisi.
  14. Sabıka Kaydı Adli sicil kayıt belgesi.
  15. Askerlik Belgesi Erkek adaylar için askerlik terhis ve tecil belgesi
  16. Mahkeme kararları Daha önce isim değişikliği, evlenme veya boşanma olduysa mahkeme kararları; varsa çocukların velayet durumu
  17. Mali Durum Belgeleri Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkânlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Birikimleriniz şahsınıza veya eş, anne veya babaya ait olabilir.
    Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;
    . Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
    . Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanlarının aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
    . Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı -finansal garanti belgesi;
    . Otomobil ruhsat fotokopileri varsa;
    . Kredi kartı ekstreleri;
    . Aileniz maaşlı çalışıyorsa, çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, SSK işe giriş bildirgesi;
    . Aileniz serbest çalışıyorsa vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Ticaret Odası Sicil Kağıdı,
    . Varsa – Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri;
    . Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa, maaş bordrosu, ruhsat, tapu fotokopileri – varsa.
    Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;
    . Ailenize ve size ait tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
    . Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
    . Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı;
    . Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
    . Kredi kartı ekstreleri;
    . Maaşlı olarak çalışıyorsanız, çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküleri, son 3 aylık maaş bordrolarınız, SSK işe giriş bildirgeniz;
    . Serbest çalışıyorsanız, işyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kâğıdı, imza sirküleriniz, şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi;
    . Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa eşinize ait maaş bordrosu, varsa- ruhsat-tapu fotokopileri;

. Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri.

  1. Sağlık ve seyahat sigortası
  2. Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz, kurs Sertifikanız veya antetli kâğıda katıldığınız süreyi ve bitirdiğiniz seviyeyi gösteren yazı
  3. 18 yaş altında olan kişiler için anne ve babanın birlikte noterden alacağı, öğrencinin tek başına yurtdışına gidebileceğini gösteren Muvafakat name ASLI
  4. Sponsorunuza, size ve aile fertlerinize ait Tapu fotokopileri
  5. Sponsorunuza, size ve aile fertlerinize ait Ruhsat fotokopileri
  6. Sponsorunuza, size ve aile fertlerinize ait kira geliri var ise Kontrat fotokopileri
  7. Sponsora ait banka hesaplarının vizeye girişten en az 6 ay öncesine aitbanka onaylı HESAP HAREKETİ ÖZETLERİ (Antetli kâğıda, şube adı, kaşesi ve yetkili kişinin ya da kişilerin imzası ile yazılmalı)
  8. Sponsora ait ilgili banka hesaplarının bulunduğu bankalardan, konsolosluğa hitaben alınacak SON HESAP BAKİYELERİNİZİ VE HESAPLARINIZIN NE ZAMAN AÇILDIĞINI gösteren İNGİLİZCE YAZI. (Antetli kâğıda, şube adı, kaşesi ve yetkili kişinin ya da kişilerin imzası ile yazılmalı)
  9. CA$ 100 Vize Ücreti Dekontu (Garanti Bankası’na yatırılır.)
  10. CA$ 32,20 VFS Hizmet bedeli
  11. 18 yaşından büyükler için Adli sicil kaydı. (“Adli sicil kaydı yoktur”ve “Adli arşiv kaydı yoktur”ibareleri bulunmalıdır.)
  12. Sponsorun banka hesabında bulunması gereken, eğitim ücreti harici miktar: her ay içinCA$ 833
  13. Sponsorun iş durumuna göre aşağıdaki evraklar: (Çalışıyorsanız sizin için de aynı belgeler gereklidir)

MALİ DURUM / İŞ İLE İLGİLİ BELGELER; 
(ÖĞRENCİ VE / VEYA SPONSOR EBEVEYN İÇİN)


BANKA;

1- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait son 3 aylık hesap dökümü yada işlenmiş hesap cüzdanları
2- Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait dökümdeki son bakiyeyi belirten resmi banka yazısı.  (Örneğini Danışmanınızdan isteyiniz)

İŞ/ÇALIŞMA;
Maaşlı çalışan iseniz;

1- Görev Tanım Yazısı ( İşe giriş tarihini ve pozisyonu belirten) (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir)
2- İşyerinizden izinli iseniz İşyeri İzin Yazısı.
3- İşe Giriş Bildirgesi
4- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
5- Şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası, varsa Ticaret odası belgesi fotokopileri.
6- Kişiye ait SGK’dan ya da E-Devlet’ten alınmış, 4A Hizmet  Dokumu

İşveren yada Şirket Ortaği  iseniz;

1- İşyerinizin Vergi Levhası Fotokopisi
2- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi)
3- Ticaret ya da Esnaf Odası Kayıt Belgesi
4- İmza sirküleriniz

Emekli iseniz;

1- SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının hesap dökümü
2- SGK’dan ya da E-Devletten alınmış barkodlu Emeklilik Yazisi

Kamu Çalışanı iseniz;

1- Çalıştığınız Kurumdan alınmış Görev Tanım Yazısı
2- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
3- SGK’dan alınmış 4A, 4C Hizmet Dökümü

KANADA ÖĞRENCİ İZNİ [6 AYDAN UZUN]

  1. En az 6 ay geçerli Pasaport
  2. Varsa Eski pasaportlar ve vizelerin dolu ve işlenmiş tüm sayfalarının fotokopileri
  3. 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş 3,5×4,5 cm ebadında fotoğraf (arkalarına ad-soyad, doğum tarihi yazılmalı)
  4. Eğitim durum belgeleri ;
    Öğrenci iseniz Güncel tarihli Öğrenci belgesi. İngilizce cevirisi gereklidir.
    Öğrenci iseniz Transkript (Not Dökümü) İngilizce olabilirse daha saglıklı olur.
    Mezun iseniz Geçici mezuniyet belgesi ya da diplomanız.
    Katılmış olduğunuz sınavların sonuç belgeleri (Destekleyici evrak niteliğindedir. Gerektiği hallerde istenir.) Örn.: IELTS, KPDS, TOEFL, ÜDS
  5. Öğrenciliğinize / İşinize ara vererek yurtdışına gidiyorsanız, okuldan / iş yerinden alacağınız, izinli olduğunuza veya okulunuzu / işinizi dondurduğunuza dair yazı
  6. Mezun iseniz, okuldan aldığınız Çıkış Belgenizin / Diplomanızın fotokopisi
  7. Aile bireylerini de gösteren, Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği (Aile toplum kagıdı) Nüfus müdürlüklerinden ya da E-Devletten alınabilir.
  8. Sağlık ve seyahat sigortası
  9. E-Devlet’ten ya da adliyeden alınmış Adli Sicil Kaydı
  10. Evli iseniz evlilik cüzdan fotokopisi, eşinizin ve varsa çocuklarınızın kimlik fotokopileri.
  11. Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz, kurs sertifikanız veya antetli kâğıda katıldığınız süreyi ve bitirdiğiniz seviyeyi gösteren yazı
  12. Varsa Başarı Belgeleri
  13. Mezun erkek öğrenciler için Askerlik Tecil veya Terhis Belgesi
  14. 18 yaş altında olan kişiler için anne ve babanın birlikte noterden alacağı, öğrencinin tek başına yurtdışına gidebileceğini gösteren Muvafakat name ASLI
  15. Sponsorunuza, size ve aile fertlerinize ait Tapu fotokopileri
  16. Sponsorunuza, size ve aile fertlerinize ait Ruhsat fotokopileri
  17. Sponsorunuza, size ve aile fertlerinize ait kira geliri var ise Kontrat fotokopileri
  18. Sponsora ait banka hesaplarının vizeye girişten en az 6 ay öncesine ait banka onaylı HESAP HAREKETİ ÖZETLERİ (Antetli kâğıda, şube adı, kaşesi ve yetkili kişinin ya da kişilerin imzası ile yazılmalı)
  19. Sponsora ait ilgili banka hesaplarının bulunduğu bankalardan, konsolosluğa hitaben alınacak SON HESAP BAKİYELERİNİZİ VE HESAPLARINIZIN NE ZAMAN AÇILDIĞINI gösteren İNGİLİZCE YAZI. (Antetli kâğıda, şube adı, kaşesi ve yetkili kişinin ya da kişilerin imzası ile yazılmalı)
  20. Eğitim giderlerinizi ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğiniz yıllık en az 10.000 Kanada doları (yaklaşık 7.700 Amerikan doları) tutarındaki finansal yeterlik belgeleri
  21. Sponsorun iş durumuna göre aşağıdaki evraklar: (Çalışıyorsanız sizin için de aynı belgeler gereklidir)  MALİ DURUM / İŞ İLE İLGİLİ BELGELER;

    BANKA;

    1-Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait son 3 aylık hesap dökümü yada işlenmiş hesap cüzdanları
    2-Ailenize ve/veya size ait tüm banka hesaplarına ait dökümdeki son bakiyeyi belirten resmi banka yazısı.  (Örneğini Danışmanınızdan isteyiniz)İŞ/ÇALIŞMA;
    Maaşlı çalışan iseniz;

    1- Görev Tanım Yazısı ( İşe giriş tarihini ve pozisyonu belirten) (Örneği danışmanınız tarafından verilecektir)
    2- İşyerinizden izinli iseniz İşyeri İzin Yazısı.
    3- İşe Giriş Bildirgesi
    4- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
    5- Şirket evraklarınız; Ticaret sicil gazetesi, Imza sirküleri, Vergi levhası, varsa Ticaret odası belgesi fotokopileri.
    6- Kişiye ait SGK’dan ya da E-Devlet’ten alınmış, 4A Hizmet  Dokumu

    İşveren yada Şirket Ortaği  iseniz;

    1- İşyerinizin Vergi Levhası Fotokopisi
    2- Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (kuruluş gazetesi)
    3- Ticaret ya da Esnaf Odası Kayıt Belgesi
    4- İmza sirküleriniz

    Emekli iseniz;

    1- SGK’dan maaş yazısı ve maaş hesaplarının hesap dökümü
    2- SGK’dan ya da E-Devletten alınmış barkodlu Emeklilik Yazisi

Kamu Çalışanı iseniz;

1- Çalıştığınız Kurumdan alınmış Görev Tanım Yazısı
2- Son 3 aylık Maaş Bordrosu
3- SGK’dan alınmış 4A, 4C Hizmet Dökümü

Serbest meslek sahibiyse, sponsorun

                  1- EN SON Vergi Levhası fotokopisi 

                     2-Oda Kayıt Belgesi fotokopisi

 

KANADA VİZE ÜCRETLERİ

Vize Kategorisi Kısa Dönem Vize Ücreti Uzun Dönem Vize Ücreti
Öğrenci Vizesi* 100CAD 150CAD
Turist Vizesi* 100CAD

*Ayrıca ilk kez Kanada vizesi başvurusu yapacak ve/veya daha önceden VFS Kanada’da parmak izi, fotoğraf vb. “biyometrik” işlemi yaptırmamış her öğrenci/aday, vize ücretine ek olarak 85 CAD “biyometrik ücreti” ödemelidir.

 

Kanada öğrenci vizesi başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Kanada vizesi ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Yoğun dönemlerde bu süreç 2 aya kadar uzarken daha az yoğun aylarda 5 iş gününe kadar düşebilir. Kanada Konsolosluğu’nun yoğunluğuna göre 4-5 hafta ‘ya da çıkabilir.

 

Kanada öğrenci vizesinin reddi

Kanada vize başvuruları hem sunduğunuz dokümanlar hem de başvuru formunda ve niyet mektubunda vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda Kanada vize görevlileri tarafından değerlendirilir. Maddi olarak yeterli imkana sahip olmayan veya eğitim sonunda Kanada’yı terk etmeyeceği düşünülen başvuru sahiplerinin vizeleri reddedilebilir. Ret durumunda size genel bir ret mektubu yollanacaktır. Bu mektupta vize görevlileri sizin ret neden veya nedenlerinize en yakın seçenekleri işaretlemiş olurlar. Bir yanlış anlaşılma veya durumunuzda değişiklik olduğunu düşünüyorsanız yeni bir başvuru yapıp bu nedenleri detaylıca açıklamanızı tavsiye ederiz. .

 

Kanada Vizesi  Alabilmeniz İçin Sunmanız Gereken Temel Şartlar

 

Hangi üniversitenden mezun oldugunuzu, kaç yaşında oldugunuzu, pasaportunuzdaki vizelerinizi, eğitim talebiniz için ne kadar bütçe ayırdığınızı, banka hesabınızda ne kadar nakitinizin oldugunu ve hangi tarihte eğitim almak istediğinizi tüm detaylarınızla yazmanınız istiyoruz. Zira İngilizce öğrenebileceğiniz komşumuz kadar yakın ülkeler İngiltere, İrlanda, Malta veya herkesin algısında yer etmiş klasik Amerika gerçeğinin çok dışına çıkarak ülkemizden 12-15 saat uzaklıkta bir ülkeye dil okuluna neden gitmeniz gerektiğini çok geçerli sebeplerle sunabilmeniz istenmektedir. %100 Kanada vizesi  alabilmeniz için sunmanız gereken temel şartlar vardır. Bunlar ;

 

1- Travel history : 23 yaşından büyük adayların Pasaportunda seyahat geçmişi/Travel History sunması isteniyor. son 1 yıl içerisinde pasaportunuzda başka vizeli ülkelere giriş/çıkış yaptıgınızı beyan edebilmelisiniz. Vize memurları pasaportunuzdaki vize, giriş/çıkışlarınızla dünya üzerindeki vize tarihçenize bakarak seyahat geçmişinizin ne kadar temiz olduğunu kontrol edebilmelidirler. Yurtiçinde trafik çevirmesinde GBT’ nize bakan polislerimiz varken, yurtdışına çıkışınızda yapılacak GBT kontrolünün yapılmasının istenmesi gayet doğal karşılanmalıdır.  Kanada vizesi, Avustralya vizesi ve Yeni Zelanda vizelerine sıfır vizesiz bir pasaportla başvuru yapmanız ve minimumda 15 saat – maksimumda 30 saat uzaklıkta olan ve minimum sorunun yaşandığı bir ülkeye kabul edilmeyi beklemeniz hayal olmalı. Kısaca  bu 3 ülke için başvuru yapacaksanız muhakkak pasaportunuzda son 1 sene içerisinde Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, İsveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Amerika, İngiltere vizelerinden en az birini almış ve minimumda 3 gece/gün giriş/çıkış yaptığınızı pasaportunuz ve geçmiş vizelerinizle belgelemeniz gerekmektedir. Bunun adı seyahat geçmişi olarak adlandırılır. Bilgi net ve açıktır. Örneğin ; Fransa yok ama Yunanistan vizem var, İspanya vizem var ama 3 sene önce almıştım… gibi

 

 

2-Eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi Banka hesaplarınızla belgelemek. Banka hesabınızda belgelemeniz gereken minimum rakamlar yukarıda belirtilmiştir. Lütfen minimum rakamlara takılmadan bankanızda maksimumda en fazla nakit beyan etmeye çalışınız. Adaylar uzun süreli eğitim ve yaşam masraflarını karşılayabilecek / 1 sene için durumda ise banka hesaplarında minimum 80binTL beyan etmelerini şart koşuyoruz. Ayrıca bankanızdaki paranın kaynağını muhakkak beyan edebilmelisiniz. Örneğin; Hesaba yatırılmış büyük rakamlar için Kira geliri, Maaş geliri, ev satışı, araç satışı….gibi.

 

 

3- Sponsorunuz anne/baba gibi 1.derece yakınınız veya kurumsal bir şirket olmalıdır. Hala, teyze, amca gibi 2. derece akraba sponsorluğu kabul edilemez.

 

4- Aile bütünlüğünüzü ve bağlarınızı sunabilmek adına aileniz ve varlıkları ile ilgili evraklarınızı sunabilmeli, ailenizden sponsorluk belgesi beyan etmek zorundasınız. 35 yaşından küçük, bekar adayların aile bütünlüğünüzü ve birliğini beyan etmesini şart koşuyoruz.

 

5- Kanada’ da alacağınız dil eğitiminin size ne katacağı hakkında geçerli bir sebep sunabilmeli ve bunu iyi niyet mektubunuzda tüm içtenliğiniz ve gerçekliği ile sunabilmelisiniz.

6- Lise mezunu olan adaylar 18-22 yaş arasında olmalı ve dil okulu+üniversite paketine kayıt yaptırmak zorundadır. Bu yaş dışında lise mezunlarının başvurusu asla kabul edilmemektedir. Adaylarımız minimum Üniversite mezunu olmak zorunda veya 2 senelik üniversite mezunu ise henüz çok yeni mezun olmak zorundadır. Kısaca yaşla orantılı olarak eğitiminiz  Kanada vizesi için çok önemlidir.

7- Kanada’ ya dil okuluna giderek eş ve çocuklarımı da götürmek istiyorum diyen adaylar maalesef böyle bir durum mümkün değil. Sitemizden veya telefonla bu şekilde birçok başvuru almaktayız. Yoğunluktan dolayı cevap dahi veremiyoruz. Zira web sitemizde detaylı olarak belirtiyoruz. Kanada eğitimlerinde aile başvurusu mümkün değildir.

9- Tüm evraklarınız yeminli tercüme edilmek zorundadır. Firmamız bu alanda hizmet vermekte ve evraklarınızı ücretlendirmektedir.

 

Türkiye’deki Kanada Temsilcilikleri

 

ANKARA

Kanada Büyükelçiliği

Aziziye, Cinnah Caddesi No:58

Tel : 0 312 409 27 00

Web : canadainternational.gc.ca/turkey-turquie/offices-bureaux/embassy-ambassade.aspx?lang=tur

İSTANBUL 

Kanada Konsolosluğu

Levent, 209 Buyukdere Caddesi 4 İstanbul TR, Tekfen Tower No:4

Tel : 0 212 385 97 00

Web  : canadainternational.gc.ca/turkey-turquie/offices-bureaux/consulate-consulat.aspx?lang=tur

 

#iguru_button_65dab2f922e72 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_65dab2f922e72 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_65dab2f922e72 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_65dab2f922e72 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_65dab2f926769 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_65dab2f926769 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_65dab2f926769 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_65dab2f926769 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_65dab2f928d72 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_65dab2f928d72 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_65dab2f928d72 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_65dab2f928d72 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_soc_icon_wrap_65dab2f9ce048 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_65dab2f9ce048 a:hover{ background: transparent; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_65dab2f9ce048 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_65dab2f9ce048 a:hover{ color: #ffffff; }