GÜNEY AFRİKA VİZESİ

Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları 30 günü aşmamaları şartıyla vizeye tabi değildir. Bu sebeple eğer öğrenciler kısa dönem dil eğitimi düşünüyorsa vize başvuruları ile uğraşmak zorunda kalmayacaklardır. Eğitim amaçlı veya 30 günden fazla süre boyunca Güney Afrika’da bulunmak isteyenler vizeye başvurmalıdır. Güney Afrika’nın resmiyetini kabul ettiği kuruluşlarda eğitime vize aldıktan sonra başlanabilir. Öğrenciler Güney Afrika’ya vizesiz 1 aylığına gittikten sonra eğer oradayken Güney Afrika dil eğitimini uzatmak isterlerse, bu 3 aya kadar mümkün olmaktadır. Tekrar belirtmekte fayda var ki bu uzatım maksimum 3 aya kadar yapılabilmektedir.

Eğer öğrenciler 3 aydan daha fazla eğitim almayı planlıyorlarsa Türkiye’den vize başvurusunda bulunulması zorunludur. Uzun dönem başvuruları içinse hazırlanması gereken evraklar bulunmaktadır

 

VİZE BAŞVURU SÜRECİ

Güney Afrika Vizesi için Ankara’da yer alan Güney Afrika Konsolosluğuna başvuru yapılması gerekir. Başvurular şahsen Ankara’dan kabul edilmektedir. Başvuru için randevu alınmalıdır. Randevular konsolosluktan telefon aracılığı ile alınmaktadır. Formlar siyah tukenmez kalem ile doldurulacaktir. Tüm evraklar orjinal ve İngilizce tercümeli olmalıdır. Yeminli tercüman yeterlidir ve noter tasdikine gerek yoktur. Elçilik pasaportunuzu kargo ile geri yollamaktadır.

Ayrıca vize başvurusu için en önemli olan konulardan biri de hazırlanacak olan evrakların Yeminli Tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş olması gerekmektedir.

Güney Afrika vizesi için önemli olan evraklardan biri de İngilizce yazılacak olan ya da Türkçe yazıldıktan sonra tercüme edilecek olan niyet mektubudur. Öğrencilerin Neden Güney Afrika’da eğitim almayı planladığını çok iyi bir şekilde ifade etmesi gerekmektedir.

Yukarıda verilen evrak listesine ek evraklar istemek Konsolosluğun hakkıdır. Bu sebeple başvuru esnasında ya da sonrasında ek evrak talebinde bulunulabilir.

Vize işlemleriniz ortalama 5-10 gün içinde sonuçlanır

Dil eğitimi alan öğrenciler Güney Afrika’da işveren tarafından verilen onay mektubu ile çalışma iznine başvurarak legal çalışma iznine sahip olabilirler.

 

VİZE BAŞVURU FORMU

Güney Afrika’da seyahat vizesi için değil fakat öğrenim izni için BI-1738 formu doldurulmalıdır. Bu form elle ya da elektronik ortamda doldurulabilir.

 

Vize İçin Gereken Belgeler

  • En az 6 ay geçerli pasaport Pasaportunuz Güney Afrika’ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır. Varsa eski pasaportlarınız
  • Öğrenci Kabul Belgesi Eğitim alacağınız okulun onaylayıp gönderdiği resmi bir belgedir.
  • İki adet renkli vesikalık fotoğraf Fotoğrafınız yeni çekilmiş ve fonu açık renk olmalıdır. Yüz ve kulaklar net bir şekilde görülebilmeli, renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli, hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba izi olmamalıdır.
  • Vize Başvuru Ücreti Vize başvuru ücreti 36 EURO’dur. Elçilik eğer size vize verecek ise, sizden 1000 ABD Doları tutarında bir geri dönüş garantisi isteyebilir. Bu ücret, vizeniz onaylanmadan önce Elçiliğin banka hesabına yatırılır.
  • Vize Başvuru Formu BI-1738 vize başvuru formu Vize başvuru formları çok dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve başvuran tarafından imzalanmalıdır.
  • Diploma veya Öğrenci Belgesi Üniversite mezunuysanız geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi; öğrenciyseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi; eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız okuldan alınacak izinli veya kaydınızı dondurmuş olduğunuzu gösterir belgeleri sunmalısınız.
  • Eğitim Sertifika ve Belgeleri Daha önce dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya okuldan alınmış hangi sürelerle hangi kura gittiğinize dair devam yazısı, varsa aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler.
  • Aile Belgeleri (Evli iseniz) Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri.
  • Sabıka kaydı ve İngilizce tercümesi
  • Herhangi bir devlet hastanesinden alınacak, sağlık raporu ve akciğer filmi
  • Uçak Bileti Rezervasyonu Gitmeyi düşündüğünüz havayolu firmasından gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonunuzu belirten bir belge sunmanız şarttır.
  • Vize başvurusundan önce Güney Afrika Büyükelçiliği’nin banka hesabına yatırılacak 1000 Euro depozito dekontu
  • Güney Afrika’da eğitim göreceğiniz okuldan alınmış kabul mektubu, proforma fatura ve konaklayacağınız adresi gösterir belge
  • İşyerinizden izinli olarak gidiyorsanız işveren tarafından imzalı işyeri izin yazısı
  • CV
  • Güney Afrika’ya gidiş amacını açıklayan İngilizce niyet mektubu
  • Mali Durum Belgeleri Aşağıda açıklanan belgelerle yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkânlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ortaya koymanız beklenir. Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimleriniz tamamen size veya ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir. Borç, kredi veya emanet olarak aldığınız paralar kabul edilmeyebilir.
    Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;
    . Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
    . Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanlarının aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
    . Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı -finansal garanti belgesi;
    . Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
    . Kredi kartı ekstreleri;
    . Aileniz maaşlı çalışıyorsa, çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, SSK işe giriş bildirgesi;
    . Aileniz serbest çalışıyorsa vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Ticaret Odası Sicil Kağıdı,
    . Varsa – Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri;
    . Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa, maaş bordrosu, ruhsat, tapu fotokopileri – varsa.
    Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;
    . Ailenize ve size ait tüm ev ve arsa tapu fotokopileri;
    . Ailenize veya size ait tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri;
    . Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı;
    . Otomobil ruhsat fotokopileri -varsa;
    . Kredi kartı ekstreleri;
    . Maaşlı olarak çalışıyorsanız, çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküleri, son 3 aylık maaş bordrolarınız, SSK işe giriş bildirgeniz;
    . Serbest çalışıyorsanız, işyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kâğıdı, imza sirküleriniz, şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi;
    . Evliyseniz ve eşiniz çalışıyorsa eşinize ait maaş bordrosu, varsa- ruhsat-tapu fotokopileri;
    Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi

 

 

Güney Afrika öğrenci vizesi başvuru formu İngilizce olmalıdır. Yukarıda istenen tüm belgelerin asılları gerekmektedir ya da noter tasdikli  fotokopileri olmalıdır.

 

 

Güney Afrika Öğrenci & Turist Vizesi Ücretleri

Vize Kategorisi Kısa Dönem Vize Ücreti Uzun Dönem Vize Ücreti
Öğrenci Vizesi 36€ 36€
Turist Vizesi Ücretsiz Ücretsiz

 

 

Türkiye’deki Güney Afrika Temsilcilikleri

 

ANKARA

Güney Afrika Büyükelçiliği

  1. Yıl, Filistin Cd No:27 D:No:27

Tel : 0 312 405 68 61

Web : southafrica.org.tr/index.php/tr/

İSTANBUL 

Güney Afrika İstanbul Fahri Konsolosluğu

İstinye, Civan Perçemi Sk. No:38

Tel : 0 212 484 04 64

#iguru_button_65d9fb72a4646 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_65d9fb72a4646 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_65d9fb72a4646 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_65d9fb72a4646 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_65d9fb72a691c .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_65d9fb72a691c .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_65d9fb72a691c .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_65d9fb72a691c .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_65d9fb72a8b03 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_65d9fb72a8b03 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_65d9fb72a8b03 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_65d9fb72a8b03 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_soc_icon_wrap_65d9fb7305400 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_65d9fb7305400 a:hover{ background: transparent; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_65d9fb7305400 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_65d9fb7305400 a:hover{ color: #ffffff; }