ingiltere

İngiltere, Birleşik Krallık’ı oluşturan 4 ülkeden en geniş ve en kalabalık olandır. 60,095,000 olan Birleşik Krallık nüfusunun %85’i (yaklaşık 50 milyon kişi) İngiltere’de yaşamaktadır. İngiltere, Birleşik Krallık’taki en yoğun nüfusa sahip ülkedir. Birleşik Krallık’taki başlıca din Hıristiyanlıktır. Ancak, Birleşik Krallık başka dinlerin de geniş çapta hoş görüldüğü ve kabul edildiği çok dinli bir toplumdur. Ülke nüfusunun %60’ı Hıristiyan, %25’i inançsız, %5’i Müslüman, %1’i Hindu’dur. Ayrıca önemli sayıda Müslüman ve Hindu nüfusu barındırmaktadır. Ülke popülasyonunun %85,4’ü beyaz, %7,8’i Asyalı, %3,5’i Afrika, %2,3’ü melez ve %0,4’ü Arap etnik çeşitliliğe sahiptir. Birleşik Krallık’ın her yerinde birincil resmi dil olan İngilizce konuşulur. Galce, İskoçça ve İrlandaca gibi başka resmi diller de bulunmaktadır.

Birleşik Krallık, parlamenter demokrasi ile yönetilir. Hükümet, halk tarafından seçilir. Her beş yılda bir seçim gerçekleştirilir. Başbakan kabine ve bakanların desteği ile hükümeti yönetir. İngiltere Avrupa Birliği üyesidir. Merkezi Birleşik Krallık hükümetinin yanı sıra İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda için üç ‘devredilmiş yönetim’ bulunmaktadır. Bunlar sağlık, eğitim, kültür, çevre ve ulaşım gibi birçok yerel politika sorunlarından sorumludur. Kraliçe Birleşik Krallık’ta Devlet Başkanı’dır. Anayasal monarşi olarak Kraliçe ülkeye ‘hükmetmez’, fakat kraliyet ailesi Hükümet ile ilgili önemli seremonileri ve resmi rolleri yerine getirir.

Birleşik Krallık’ın ve dolayısıyla İngiltere’nin para birimi sterlindir, Pound da denmektedir. Simgesi £ olup kısaltması GBP’dir.

Birleşik Krallık dünyanın önde gelen ticari bölgelerinden biridir ve Avrupa’da içe yatırım için bir numaralı hedeftir. Birleşik Krallık dünyadaki ilk on üretici ülkeden biridir ve Sağlık, Bilişim ve İletişim Teknolojileri ve Yaratıcı Endüstriler alanlarında Avrupa’nın en büyük endüstrilerine sahiptir.

İngiltere ekonomisi dünyanın en büyük dördüncü ekonomisidir. İngiltere, Sanayi Devrimi’ni Avrupa’da ilk gerçekleştiren ülkedir. Bu sebepten dolayı ekonomisinin bir kısmını sanayi gelirlerinin oluşturması normaldir. Sanayi faaliyetleri dışında, ekonominin büyük bir bölümünü, ticaret (ithalat ve ihracat), tekstil, denizcilik ve bunlara oranla daha az olarak tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Ülkede çalışan nüfusun sadece %5’i tarım alanındadır. İklim koşullarının tarıma elverişli olmaması sebebiyle hayvancılık tarıma göre daha geniş bir yer tutmaktadır. Denizcilik ise İngiltere’nin tarihinde olduğu gibi günümüzde de önemli bir yere sahiptir. Dünya üzerindeki en geniş deniz ticaret filolarından birine sahip olan İngiltere Deniz Ticaret Filosu, dünyadaki gemilerin % 10’una sahiptir. Aynı zamanda balıkçılık da uluslararası arenada önemli bir yer tutmaktadır.

İngiltere, her yıl yaklaşık olarak 400 bin öğrencinin kabul edildiği uluslararası akademik merkezdir.

İngiltere’de İngilizce eğitimi almanız için çok fazla neden var ve bu nedenlerden daha da fazla seçebileceğiniz alan var. İngiltere’nin eğitim sistemi yüzlerce yıl öncesinde tasarlanmış ve sürekli gelişim göstermiştir. Büyük bir mirasın kültürle birleştiği İngiltere’de dil eğitimi almak parlak bir eğitim olanağına kavuşmak demektir. Kalite standartları açısından dünyanın en iyileri arasında yer alan İngiliz Kurumlarından alınan sertifikalar dünyanın her yerinde kabul ve saygı görür. Bugün birçok ülke İngiltere’deki dil eğitimi standardını yakalamaya çalışmaktadır.

İngiltere’de yaklaşık 1500 civarında dil eğitimi sunan okul bulunmaktadır. Bu okullardan yaklaşık 450’si British Council denetimindedir. Dolayısıyla kalitesi ve güvenilirliği onaylanmış bu okulları tercih ederek İngilizce eğitimi en iyi şartlarda alabilirsiniz.

İngilizcenin anavatanı İngiltere’de, en kozmopolit şehirden en küçük kasabasına kadar, birçok dil okulu bulunmaktadır. En çok tercih edilen şehirler kozmopolit Londra, sessiz sakin Canterbury, futbol cenneti Manchester ve tatil beldesi Bournemouth’tur. Hangi kişiliğe ve yaşam felsefesine sahip olursanız olun, İngiltere’de kendinizi evinizde hissettirecek iklim, karakter ve kentleşmeyi barındıran bir yer mutlaka vardır. 

Londra, yurtdışı dil eğitiminde en çok rağbet gören şehirdir. Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip olan Londra; doğal güzellikleri, ulaşım seçenekleri, tarihi ve turistik yerlerinin çokluğu ile dünya üzerindeki en popüler ve elit şehirlerin başında gelmektedir.

Cambridge, İngiltere’nin en eski ve en kaliteli üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi’ni barındırır. Bu nedenle nüfusunun dörtte biri öğrencidir. 

Oxford, nüfusunun yaklaşık üçte biri öğrenci olan şehrin, en bilindik özelliği dünya sıralamasında her zaman ilk üçte yer alan Oxford Üniversitesidir. 

Brighton, Londra’ya olan kısa mesafesinden dolayı “Deniz Kenarındaki Londra” olarak ünlenen, ılıman iklime ve dinamik sosyal yaşama sahip olan küçük bir şehirdir.

Bournemouth, İngiltere’de en çok güneş alan ve kilometrelerce kesintisiz kumsallara sahip olan kent, hem dil eğitimi hem de tatil yapmak için mükemmel bir seçenektir. Bournemouth’ta yer alan Yüzüklerin Efendisi eserinin yazarı J.R.R. Tokien’in mezarını da ziyaret etmeyi unutmayın!

Manchester, hem dinamik sosyal yaşamı hem de sakinliği sevenler ve tabii ki futbol fanatikleri için ideal bir şehirdir. Dünya sıralamasında ilk 50’de yer alan Manchester Üniversitesi ise bilime gönülden bağlı öğrencileri cezbetmektedir.

Bristol, Türk nüfusu diğer şehirlere göre az olduğu için, İngilizce pratik fırsatınızın daha çok olması ve aynı zamanda daha ucuz ve kolay yaşam standartları, en önemli avantajlarıdır.

Eastbourne, tenis tutkunlarını ve sessiz sakin yaşam isteyenleri konuk etmek için dil eğitimi öğrencilerini bekleyen küçük bir sahil kasabasıdır.

Canterbury, tarih, sanat, kültür, geleneksel yaşam ve tabii ki stabil bir sakinlik isteyenler için biçilmiş kaftandır. 

Liverpool, Beatles müzik grubunun ve Liverpool Futbol Kulübünün memleketi olan liman kentinde futbola doyacaksınız.

İngiltere’deki dil okulları, geniş çaplı akademik eğitimler sunar. Sınava hazırlık kurslarından ileri seviye dil eğitimlerine kadar çok çeşitli eğitim programları mevcuttur;

Genel/Yoğun İngilizce,

Akademik İngilizce,

İş İngilizcesi,

TOEFL, IELTS vb. Sınavlara Hazırlık,

CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults),

DELTA (Diploma in English Language Teaching to Adults),

IH TESOL Certificate,

8 / 17 Yaş Yaz Okulları.

Genel İngilizce: İngiltere’de hemen hemen her dil okulunda yıl boyunca sunulan genel İngilizce programları okuma, yazma, dinleme ve konuşma gibi temel becerilerinin yanında bu becerileri destekleyen gramer, kelime bilgisi, telaffuz gibi uygulamalardan oluşur.

Akademik İngilizce: Akademik amaçlı İngilizce dersleri, bir öğrencinin bir İngiltere üniversitesinde veya İngilizce eğitim veren bir yüksek eğitim kurumunda öğrenim görmeden önce not alma, sunum yapma ve akademik okuma ve yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için ileri sınıflar da mevcuttur. Bu dersler İngilizce seviyenizi yükselteceği gibi sizi İngiliz eğitim sistemine de hazırlayacaktır.

İş İngilizcesi: İş İngilizcesi dersleri mesleki terminolojiyi, günlük iş yazışmaları, rapor hazırlama ve sunum becerilerinizi geliştirmenin yanında yönetim ve müzakere becerilerinizi de geliştirmeyi hedefler. İş İngilizcesi programlarına katılabilmeniz için en azından orta, orta-üst seviyede İngilizce bilmeniz beklenir.

IELTS / TOEFL Sınav Hazırlık Kursları: Sınav hazırlık kursları, IELTS, Cambridge sınavları ( FCE ve CAE),  TOEFL ve TOEIC gibi sınavlarda başarı göstermek isteyen öğrencilere yönelik olarak tasarlanmıştır.

İngilizce Öğretmenleri için Teacher Training Programları (CELTA, DELTA, TESOL): Yeni mezun İngilizce öğretmenleri veya tecrübeli İngilizce öğretmenleri de bu programlara katılabilir. Bu programla öğretmenler farklı yaş grupları için farklı İngilizce öğretme teknikleri ve becerileri kazanırlar. 

CELTA; anadili İngilizce olmayan İngilizce Öğretmenleri için düzenlenmektedir. CELTA programı, öğretmenlikte hiç tecrübesi olmayan, az tecrübesi olan veya elinde öğretmenlik sertifikası bulunmayan örneğin İngiliz veya Amerikan Dili ve Edebiyatı mezunları içindir. Herhangi bir alandan mezun, çok iyi düzeyde İngilizce bilen birisi de CELTA programına katılabilir. CELTA sertifikasına sahip bir İngilizce öğretmeni Türkiye’de veya yurtdışında İngilizce öğretmenliği yapabilir. CELTA programı genelde 4-5 hafta sürmektedir.

DELTA sertifikası; yetişkinlere İngilizce eğitim verecek öğretmenler içindir. DELTA programı için en az 5 yıllık öğretmenlik tecrübesi aranmaktadır. Katılımcılar, program süresince, dışarıdan gelen öğretmenler ve Cambridge Üniversitesi ESOL departmanı tarafından görevlendirilmiş gözlemciler tarafından değerlendirmeye tabi tutulurlar. DELTA programı, CELTA’nın aksine daha uzun sürer, ortalama 8-9 ay kadar sürebilir.

TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages), ana dili İngilizce olmayan kişilere İngilizce öğretme yetkinliğinizi gösterir bir belge almanızı sağlayan kursun kısaltılmış adıdır ve dünyanın her yerinde geçerlidir. CELTA’ya göre biraz daha düşük İngilizce seviyesi ile kursa kabul eder.

8 / 17 Yaş Yaz Okulları, Genç öğrenciler, dünyanın birçok yerinden gelen yaşıtları ile sosyal ve kültürel birçok aktiviteye katılırken haftada 15 veya 20 saat eğitim alarak genel İngilizce düzeylerini geliştirirler. Öğrenciler, aile yanında, yatılı okul veya üniversite yurtlarında konaklarlar. İngilizce eğitimin yanı sıra sportif ve spor dışı aktiviteler ve şehir içi, şehirler arası geziler düzenlenir.

İngiltere’ye olan yoğun talep İngiliz eğitim kalitesini korumak amacıyla bazı düzenleme ve denetlemeleri de beraberinde getirmiştir. İngiltere’de pek çok okul British Council tarafından denetlenmiş ve akreditasyon almıştır. Ayrıca okulların üye olduğu diğer yetkili kurum olan English UK de dil eğitimi veren kurumları denetlemektedir. İngiltere’de yetkili kurumlar tarafından akredite  edilmiş olan İngilizce dil okulları; kurs içeriği, modern eğitim teknikleri, teknoloji desteği, öğrenci memnuniyeti ve konaklama, ders dışı aktiviteler, ders materyalleri ve eğitim kalitesi dahil olmak üzere, okul yaşamının her alanında yüksek standartların korunmasını sağlamak için düzenli olarak denetlenir. Bu nedenle, İngiltere’de akredite bir okulda dil eğitimi alırsanız, size söz verildiği gibi her türlü eğitim ve konaklama desteğini tam olarak alacağınızdan emin olabilirsiniz. Öğrenci ziyaretçi veya öğrenci vizesi alabilmek için gerekli koşullardan birisi de zaten mutlaka British Council akreditasyonuna sahip olan bir okula kayıtlı olmaktır. 

British Council, İngiltere’deki eğitiminiz sırasında bir sorununuz olduğunda destek sağlayan bağımsız bir şikâyet prosedürüne sahiptir. Bu, akredite edilmiş okullarda eğitim alan öğrencilerin korunmasını ve kaliteli bir öğrenme deneyimlerinden eksiksiz bir biçimde yararlanmaları için yapılmıştır.

British Council tarafından akredite edilmiş bir dil okulunda eğitim almak, tercih ettiğiniz okulun en yüksek standartlara sahip olduğundan emin olabileceğiniz anlamına gelir. Bağımsız müfettişler, öğretim, tesis ve konaklama kontrolleri de dahil olmak üzere tüm okulların düzenli denetimleri yapılır.

Accreditation UK, Yabancı Dil Olarak İngilizce (YOİ) eğitimi veren okullar, kolejler ve üniversiteler için bir kalite güvence programıdır. Program, İngiltere’de dil eğitimi alan veya almayı planlayan yabancı öğrencilere kalite güvencesi verir.

İngiltere’de dil okulunun maliyeti bulunduğu şehre, seçilen konaklama tipine, programın uzunluğuna ve yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir.

İngiltere’de dil okullarında okumanın maliyeti; konaklama gibi giderler de hesaba katıldığında, gidilecek okula ve şehre göre ortalama aylık 1200 pound ile 3500 pound arasında değişir.

Genellikle pahalı olarak bilinse de İngiltere’de yaşamak son yıllarda diğer dil okulu ülkelerine kıyasla aynı maliyetlere gelmektedir. Kurlarda yaşanan dalgalanmaların ve İngiltere’nin AB’den çıkış sürecinin getirdiği sonuçlar, İngiltere’yi öğrenciler için diğer ülkelerle aynı ekonomik seviyeye getirdi. İngiltere’de yaşam masrafları Avustralya, ABD, İrlanda gibi seçeneklerle kıyaslandığında ne daha azdır ne de daha fazla. Tercih edilecek şehir ve bölge, yaşam masraflarını hesaplamada çok önemlidir.

Gıda Harcamaları

Temel giderlerinizden biri gıda harcamaları olacaktır. Kendi yemeğinizi kendiniz yaparsanız makul bir harcamayla haftalık ortalama 30-40 £’luk bir bütçeyi gözden çıkarmalısınız. Eğer kendi yemeğinizi kendiniz yapmaz, tüm öğünleri dışarda yerseniz günlük 20-30£ civarında bir maliyetiniz olacaktır.

Alışveriş yaptığınız yeri doğru seçmek de size tasarruf sağlayacaktır. Kendi dairenizde yemek yapabilecek araç gereç ve de yiyecekleri saklamak için buzdolabı varsa gerçekten şanslısınız. Böylece sürekli dışarıdan yemek zorunda kalmaz, kendi damak tadınıza göre yemekler yapabilirsiniz. Ekonomik bir market alışverişi için Tesco, Asda, Poundland veya Lidl’ı tercih edebilirsiniz. Alışveriş için Sainsburys, Marks & Spencer ve Waitrose gibi süpermarketlerin daha pahalı olduğunu unutmayın.

Giyim Maliyetleri

İngiltere’ye dil öğrenmeye gelen öğrenciler genellikle giyim alışverişimi Türkiye’den yaparım diye düşünüyor. Bu kısmen doğru olsa da yine de İngiltere’ye gitmişken alışveriş bazen cezbedici olabiliyor. İngiltere’nin her yerinde giyim alışverişini uygun fiyata yapabileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Giysi ve ayakkabı üzerine bir sürü zincir mağaza var. Her bütçeye uygun bir yer mutlaka bulunuyor.

Bir de İngiltere’de ikinci el modası çok yaygındır. İnsanlar çok tarz kıyafetleri çok çok uygun fiyata ikinci el dükkanlarından satın alabiliyor. Giyim kuşam masrafı kadınlar ve erkekler için farklılık gösterir fakat ortalama aylık 40-70 £ civarında para harcamak muhtemeldir.

İngilizce’nin doğduğu ülke olduğu için, özgün İngiliz aksanıyla en iyi konuşma pratiği yapılacak yerdir.

Yaygın kanının aksine İngilizler arkadaşçıl ve yardımseverdir, çünkü İngiltere’de göçmenler çok olduğu için yerel halk, farklı kültürlere aşinadır..

Amerika gibi uzak ülkelerde gece iken Türkiye’de gündüz olduğu için memleketinizdeki aile, arkadaş ve iş çevreniz ile iletişiminiz aksar. Ancak İngiltere’nin yerel saat farkı az ve Türkiye’ye sadece 4 saat uçuş mesafesinde olduğu için Türkiye ile iletişiminiz aksamadan sorunsuz devam eder.

İngiltere dil okulları kaliteli ve oldukça köklü kurumlar oldukları için öğrenciler için en popüler ülkedir.

İngiltere’deki dil okulları, eğitim, konaklama, fiziksel koşullar, personel kadrosu, güvenlik ve sosyal olanaklar konusunda British Council, Quality English, IALC, The English Network, Equals, Baselt, Arels ve English UK gibi kurumlar tarafından denetlenip akredite edilir.

Düzenli ve gelişmiş ulaşım sistemlerini kullanarak gitme imkanı bulduğunuz alışveriş merkezleri, festivaller, konserler, tiyatrolar, kütüphaneler, müzeler, tarihi ve turistik yerler, kafeler, barlar, spor etkinlikleri ve yemyeşil kent parkları ile büyüleneceksiniz.

İngiltere vizesiyle İskoçya, Galler ve İrlanda’yı da ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere’deki dil okulları genel olarak öğrencileri için farklı konaklama alternatifleri sunar. Okulların bünyesindeki konaklama birimleri; talebi doğrultusunda aile yanı, yurt, rezidans, öğrenci evi, otel veya pansiyon gibi seçenekleri öğrenciye sunar. Gidilen okul ve lokasyon da konaklama tercihlerinde önemli bir faktördür.

AİLE YANI

Yurtdışı Eğitimde Aile yanı konaklama seçeneği aslında en avantajlı ve faydalı seçimdir. Aileler İngiltere devlet kurumları tarafından denetlenen, neredeyse her biri yaklaşık 10 senedir bu işi meslek olarak yapan bireylerdir. Bu ailelerin evlerindeki bir odaları bu iş için ayrılmıştır ve sizin rahatlıkla konaklamanız için hazırlanmıştır. Aileler size kendi yedikleri yemeklerden sabah ve akşam olmak üzere verirler. Odanızın genel tertibi hariç çarşaf, havlu değişimi ve temizliğinden sorumlu olurlar. Yokluğunuzda odanız kilitli ve size özeldir. Eğer çift kişilik konaklama seçeneğini seçtiyseniz oda arkadaşınızda da bir anahtar bulunur. Farklı bir milletten sizinle aynı dil okuluna giden bir arkadaşınız okul tarafından belirlenip odaya yerleştirilir. Bu hem pratik için hem de maliyet azaltması açısından güzel bir imkandır. Ayrıca aile sizinle boş zamanlarınızda pratik yaparak kültürlerini paylaşır ve dil gelişiminize katkı sağlarlar. Bu yüzden aile yanı konaklama daima faydalı ve tercih edilen bir seçenek olarak tavsiye edilmektedir. Yanında kalacağınız aileler anne, baba, çocuk ya da emekli orta yaşın üstü bireyler ya da çocukları evi eğitim için yeni terketmiş orta yaşlı aileler olabilir.

YURT

Öğrenci Yurtları: Farklı konaklama seçenekleriyle İngiltere öğrencilere pek çok imkân sağlamaktadır. Dil okullarının bünyesinde bulunan ya da özel olarak hizmet veren yurtlar da konaklama ihtiyacını karşılamak isteyen öğrenciler için tercih edilebilir. Daha çok öğrenci hayatının keyfini yaşamak ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerle de kaynaşmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

REZİDANS

Öğrenci rezidansı: konaklamasını daha çok konforuna düşkün , tanımadığı insanlarla yaşamaya sıcak bakmayan öğrenciler için tavsiye edebiliriz. Ayrıca pratik yapma şansınız daha az olduğu için İngilizce seviyesi düşük öğrenciler için faydalı olmayabilir.

ÖĞRENCİ EVİ

Öğrenci Evi: Öğrenci evleri bir bakıma yurt ile aynı özellikleri taşısa da tam anlamıyla bir apartman dairesinin birkaç öğrenciye birden kiralanması anlamına gelir. Okullar apartman dairelerini tekrar tasarlar, odalarını öğrencilere uygun şekilde ayırır, bir ve iki kişilik odalarda kiraya verir. Ortak kullanımda banyo ve mutfak bulunan bu evlerde daha bağımsız, sıcak ve rahat bir ortam düşünen öğrenciler kalır. Her evde kendi hemcinsinizden arkadaşlar bulacağınız bu evlerde iş bölümü yaparak günlük ihtiyaçlarınızı gidermeniz mümkün olacaktır.

OTEL & PANSİYON

Oteller ve pansiyonlar:  İngiltere’de ayrıca, ekonomik öğrenci hostellerinden beş yıldızlı otele kadar geniş bir yelpazede otel ve pansiyonlar da bulunur.

ŞEHİRLERE GÖRE İNGİLTERE DİL OKULLARI

#iguru_button_66af044580da4 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_66af044580da4 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_66af044580da4 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_66af044580da4 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_66af044582da0 .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_66af044582da0 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_66af044582da0 .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_66af044582da0 .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_button_66af044584ccc .wgl_button_link { color: rgba(255,255,255,1); }#iguru_button_66af044584ccc .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,115,61,1); }#iguru_button_66af044584ccc .wgl_button_link { border-color: transparent; background-color: rgba(136,196,79,1); }#iguru_button_66af044584ccc .wgl_button_link:hover { border-color: transparent; background-color: rgba(102,144,61,1); }#iguru_soc_icon_wrap_66af0447c6008 a{ background: transparent; }#iguru_soc_icon_wrap_66af0447c6008 a:hover{ background: transparent; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_66af0447c6008 a{ color: #acacae; }#iguru_soc_icon_wrap_66af0447c6008 a:hover{ color: #ffffff; }