NEREDEDİR
Amerika Birleşik Devletleri‘nin Florida eyaletinde yer alan Miami, Atlas Okyanusu kıyısında çok popüler bir sahil kentidir.
SAAT FARKI
Miami’nin yerel saati, Türkiye’den 7 saat geridedir.
ULAŞIM
Miami’ye Ulaşım: Miami Uluslararası Havalimanı, Miami-Downtown bölgesinin 13 km kuzeybatısında Miami-Dade County’de yer almaktadır.
Miami Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüs, tren, ticari servis otobüsleri, taksiler ve araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz. Otobüs sizi 35 dakika içerisinde Miami şehir merkezine götürecektir. Miami Havalimanı’ndan trenle yolculuk 30 dakika sürmektedir. Havalimanından taksiler ile transferde ise trafiğin yoğunluğuna göre 20 dakika içerisinde şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaalanından araç kiralamak, yolcuların şehre gitmeyi düşünebilecekleri başka bir ulaşım yöntemidir. Araba kiralamak, seyahatiniz sırasında şehir merkezine ulaşım ve çevresinde dolaşmak için mükemmel bir seçenektir. Miami Havalimanı’nda Araba Kiralama Merkezi’nde çeşitli kiralık araba şirketleri bulunmaktadır.
Miami’de Ulaşım: Miami’de ulaşımı sağlamanın en iyi yolu araba edinmektir. Çünkü halkın büyük bir çoğunluğunun kendi arabaları vardır. Bu nedenle ister turist olarak, ister öğrenci olarak, ister yaşama amaçlı giden herkes havaalanına iner inmez, burada araba kiralama şirketlerinin merkezlerine giderek araba edinme işlemini halledebilirler. Miami’de toplu taşıma sistemi olarak Metrobus, Metromover ve Metrorail sistemleri mevcuttur.
Metrobus: Her gün 22 saat boyunca işleyen Metrobus otobüsleriyle Miami’nin kısıtlı bir bölümüne ulaşmanız mümkündür. Metrobus’ın ulaşamadığı yerlere ise Metrorail ya da Metromover’a aktarma yaparak ulaşmanız mümkündür.
Metromover: Metromover, Downtown Miami’ye ulaşmak ve burada gezmek isteyenler için ideal bir ulaşım aracıdır. Downtown içinde birçok bölgede durakları olan Metromover ile merkezi binalara, müzelere ve otellere kısa sürede, ucuza ulaşmanız mümkün olacaktır.
Metrorail: Metrorail, kenti kuzeybatıda güneybatı yönünde dolaşmaktadır. Medley’den başlar Hialeah, Miami şehir merkezi, Coral Gables gibi 22 istasyona uğrayarak güney Dadeland’da son bulur.
YAŞAM MASRAFLARI
Miami, Amerika’nın en pahalı üçüncü kentidir.
ÇALIŞMA İMKANI
ABD’de ve dolayısıyla Miami’de dil okuluna giden öğrencilerin çalışma izinleri maalesef bulunmamaktadır.
SAĞLIK
Amerika dünyanın en pahalı sağlık sistemlerinden birine sahiptir bu nedenle Amerikan toprağına ayak basmadan önce sigorta yaptırmış olunmasında fayda olacaktır. Amerika’ya dil eğitimi amaçlı seyahat eden öğrenciler, F tipi vize alacaklarından bu vize tipinin gerekçelerinden biri olan sağlık sigortasına sahip olmalıdır. Eğitim sürelerinin tümünü kapsayan bir sağlık sigortası almak zorunludur. Aksi takdirde öğrencilerin Amerika’da hiçbir sağlık hizmetinden faydalanma hakları bulunmamaktadır.
GÜVENLİK
Amerika’nın birçok eyaletine göre oldukça güvenli olsa da dikkat etmeniz gereken ufak noktalar vardır. Çoğunlukla turistik bölgelerde güvenlik en üst seviyedeyken, şehrin ara sokaklarında veya daha tenha bölgelerinden yankesicilere karşı her zaman dikkatli olmalısınız. Her şehirde olabilecek bu güvenlik sorununa karşı olabildiğince az eşya ve güvenli bir taşıma yöntemiyle başa çıkabilirsiniz.
Miami’de tropikal bir iklim hakimdir. Yazları sıcak ve nemli, kışları ise ılık geçmektedir. Miami genelde sıcak olan tropikal iklimin etkisi nedeniyle özellikle Haziran ve Eylül ayları arasında bol bol yağmur yağmaktadır. Kış aylarında sıcaklık 15 – 24 ⁰C, yaz aylarında ise 24 – 35 ⁰C arasında seyretmektedir.
Picadillo: Küba mutfağına özgü bir yemek olan picadillo kırmızı et, siyah fasulye ve pilav ile servis edilmektedir. Hem doyurucu hem de besleyici bir yemektir.
Ropa Vieja: Et, peynir, farklı soslar ve sebzelerle hazırlanmaktadır.
Tropikal Meyveler: Miami’ye geldiğinizde Miami mutfağı için önemli bir unsur olan pek çok farklı meyveyi de tadabilir, bu meyvelerden yapılan yiyecekleri ve meyve sularını deneyebilirsiniz.
Küba usulü levrek: Miami, deniz ürünlerinin bolca tüketildiği bir yerdir. Küba usulü levrek, yerel yemeklerden biridir.
Ginger Grilled Chicken: Ülkemizde yapılan tavuk ızgaraya benzeyen bu yemek, tavuğun göğüs etinden yapılmakta ve özel olarak hazırlanan sos ile bambaşka bir lezzete bürünmektedir. Yemeğin sosuna konan misket limonu size sulu ve kurumamış, tabiri caizse “lokum gibi” bir et yeme imkanı sağlamaktadır.
Pasteles de Coco: Hindistan cevizi ve kekin muhteşem uyumundan ortaya çıkan bu tatlı, Miami yeme içme kültürü içinde mutlaka denenmesi gereken ütopik bir lezzettir. Hele bir de yanına güzel bir kahve sipariş etmişseniz Miami’de sizden daha keyiflisi yok demektir.
Miami Burgeri: Miami’ye özel bu burger ise şehirde yaşayanların en gözde fast food yemeklerinden biridir. Yalnız bu burger içinde tütsülenmiş domuz eti ve salam kullanıldığı için hassasiyeti olan ziyaretçilerin bu konuda dikkat etmelerinde fayda olacaktır.
Manuelita: Görüntüsü elmalı turtaya benzeyen ancak elma içermeyen; tuzsuz peynir, tarçın ve şekerle yapılmaktadır.
Mojito: Miami’de serinletici içecekler en çok tercih edilen seçenekler arasında bulunmaktadır.
Dulce de Leche: Karamelden yapılan ve özünde yoğun bir şekilde süt bulunan bu tatlı görüntü ve lezzet bakımından Balkan mutfağı içinde özel bir yere sahip olarak trileçe’ye oldukça benzemektedir.
Tostones: Bir muz türü olan “plantain” isimli meyvenin yağda kızartıldıktan sonra içinde sarımsak da bulunan bir sosla servis edilen bu yiyecek, çoğunlukla aperatif olarak tercih edilmektedir.
Jerk Chicken: Türkiye’deki tavuk ızgaraya benzeyen bir yemektir.
Medianoche: Küba’ya has bir sandviç türü olup, içinde bulunan peynir ve salam gibi protein değeri yüksek gıdalar oldukça doyurucudur.
Cheesecake: Canınız Miami’de şekerli bir şeyler çekmişse öncelikli olarak düşünmeniz gereken lezzetler arasında cheesecake gelmektedir. Bu muhteşem lezzetle hem şeker ihtiyacınızı karşılayabilir hem de Miami tatilinize unutulmaz bir anı ekleyebilirsiniz.
EĞLENCE
Miami gece hayatı oldukça hareketlidir. Renkli ve bir o kadar da dinamik bir gece hayatı kültürüne sahip olan bu şehrin bu konuda en hareketli bölgeleri hiç şüphesiz ki Ocean Drive, Coconut Grove, Küçük Havana, Washington Meydanı ve tabi ki Güney Sahili’dir. Bar ve gece kulüplerinin genellikle gece 01.00’da açıldığı bu şehirde eğlence sabahın ilk ışıklarından sonra da devam edip, saat 06.00 dolaylarına kadar devam etmektedir. Ancak burada bulunan mekanlara rahat bir şekilde girebilmeniz için oldukça şık bir görünümünüzün olması gerekmektedir. Miami’de gece hayatının belki de en hareketli bölgesi Güney Sahili’dir. Şehrin en lüks gece kulüpleri ve barları yine burada bulunmaktadır. Bununla birlikte gece hayatını daha sakin bir şekilde geçirmek isteyenler için ise en uygun yer Miami Sahili’nde bulunan kumsal barlar olabilir. Ayrıca hotellerin bünyesinde bulunan gece kulüpleri de şehrin gece hayatı açısından önemli mekanlarındandır.
RESMİ TATİLLER BAYRAMLAR ÖNEMLİ GÜNLER
Christmas Day (Noel Bayramı): 25 Aralık.
New Year’s Day (Yılbaşı): 1 Ocak.
Martin Luther King, Jr. Day (Martin Luther King, Jr. Bayramı): Amerika Birleşik Devletleri’nde siyasi aktivist ve rahip Martin Luther King, Jr.’ın anısına yapılan anma günüdür. Martin Luther King’in doğum günü olan 15 Ocak’a yakın olması amacıyla her yıl Ocak ayının 3. Pazartesi günü kutlanır.
Presidents Day (Başkanlar Günü): ABD’nin önemli devlet başkanlarından George Washington ve Abraham Lincoln’ı anmak içi her Şubat ayının 3. Pazartesi günü kutlanır.
Patriots’ Day (Vatanseverler Günü): Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nın ilk iki savaşı olan Lexington ve Concord savaşlarının yıldönümünde kutlanan bir resmi bayramdır. Her yıl Nisan ayının 3. Pazartesi günü kutlanır.
Memorial Day (Anma Günü): Her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü, önceki savaşlarda yaşamını yitirmiş Amerikalıların anıldığı gündür.
Independence Day (Amerikan Bağımsızlık Günü): Genellikle “4th of July” (4 Temmuz) olarak da bilinir. ABD’nin, Birleşik Krallık’tan 4 Temmuz 1776 yılında bağımsızlığını kazanmasından sonra tüm yurtta federal tatil ilan edilmiştir.
Labor Day (İşçi Bayramı): Her Eylül ayının ilk Pazartesi günü, işçilerin ekonomik ve sosyal hakları dolayısıyla kutlanan bayramdır.
Columbus Day (Columbus Günü): Christopher Columbus’un 12 Ekim 1492’de Amerika’ya ayak basmasını anmak için her yıl Ekim ayının ikinci Pazartesi günü kutlanır.
Veterans Day (Gaziler Günü): Gazileri anmak için her yıl 11 Kasım’da kutlanmaktadır.
Thanksgiving Day (Şükran Günü): Hasat ve geçmiş yılın tüm nimetlerine şükretmek için her Kasım ayının 4. Perşembesinde kutlanmaktadır.
FESTİVALLER
King Mango Strut Kültür Festivali, Ocak ayında gerçekleşmektedir.
South Beach Şarap ve Yemek Festivali, Şubat ayında gerçekleşmektedir.
Winter Party: Eğlence ve Dans Festivali, Mart ayında gerçekleşmektedir.
Ultra Music Festival, Mart ayında gerçekleşmektedir.
Calle Ocho Kültür ve Sokak Festivali, Mart ayında gerçekleşmektedir.
American Black Film Festival, Haziran ayında gerçekleşmektedir.
Miami Karnavalı, Eylül ayında gerçekleşmektedir.
White Party: Eğlence ve Dans Festivali, Kasım ayında gerçekleşmektedir.
FUARLAR
Americas Food and Beverage Show and Conference: Amerika Yiyecek İçecek Fuarı ve Konferansı.
FIBO USA: Uluslararası Fitness, Zindelik ve Sağlık fuarı.
transport logistic Americas: Uluslararası Lojistik, Mobilite, Bilişim ve Tedarik Zinciri Fuarı.
air cargo forum Miami: Hava Kargo Endüstrisi Fuarı ve Konferansı.
Tissue World Miami: Kuzey ve Güney Amerika Doku İşletmeleri için Fuar.
International Floriculture Expo: Uluslararası Çiçekçilik Fuarı.
FIME: Uluslararası Tıp Fuarı.
Travel Industry Exchange: Seyahat Endüstrisi Değişim Fuarı ve Konferansı.
JIS Jewelers International Showcase: Uluslararası Mücevher Fuarı.
Alışveriş: Miami alışveriş seven ziyaretçiler için muazzam bir şehirdir. Bu şehirde bulunan alışveriş merkezleri, butikler, pazarlar, özel mağazalar ve diğer pek çok nokta bu konuda çok geniş bir yelpaze sunmaktadır. Collins Avenue ve Lincoln Road bölgeleri Miami’de alışverişin en önemli bölgeleridir. Havaalanına yakın olan Dolphin Mall, bir alışveriş merkezinden ziyade bir alışveriş, eğlence ve yemek kompleksidir. 240 tane outlet mağazanın bulunduğu bu alışveriş merkezinde dünya çapında da satış yapan hemen hemen bütün ürünleri bulabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Coconut Grove: Miami’nin birçok yeri gibi kendine özgü renkliliği ve canlılığı olan bu bölge yıl boyu değişik festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede bulunan Miami Museum of Science and Space, bilime ve uzaya meraklı olanlar için bulunmaz bir yerdir. Kaliteli restoranların ve barların yer aldığı bölge aynı zamanda çok büyük iki alışveriş merkeziyle de ünlüdür.
Coral Gables: Ağaçlarla çevrili caddeleri, birbirinden güzel bitkilerin bulunduğu parkları ve fıskiyeli havuzlarıyla adeta Venedik’i anımsatan Coral Gables yerel halkı tarafından City Beautiful (Güzel Şehir) olarak da bilinir. Bu bölgede özelliği bozulmadan korunmuş birçok tarihi bina bulunmaktadır. Akdeniz esintilerini yansıtan bölgede Miami’nin en eski üniversitesi olan University of Miami bulunmaktadır. Hemen üniversitenin yanında yer alan Lowe Art Museum (Lowe Sanat Müzesi) yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinin sergilendiği görülmeye değer bir müzedir. Akdeniz mimarisinin özelliklerini yansıtan Venetian Pool (Venetian Havuzu), Biltmore Hotel ve Douglas Road Entrance (Douglas Sokağı Girişi)’de bölgedeki görülmeye değer diğer yerler arasındadır. Gerek servisleri gerekse yemek çeşitleri açısında birinci sınıf sayılabilecek birçok restoran damak zevkine düşkünlere hizmet vermektedir.
Downtown Miami (Miami Şehri Merkezi): Downtown Miami, Miami’nin “Farklı Şehir” olarak adlandırılmasına neden olan dinamik çeşitliliğin özelliklerini yansıtmaktadır. Ayrıca Downtown Miami sanatsal faaliyetlerin de merkezi olarak bilinir. Birçok sanatsal etkinliğin ve standup komedi şovlarını yer aldığı ünlü Olympia Theater bu bölgede bulunur. Biscayne bulvarı üzerindeki Freedom Tower (Özgürlük Kulesi) diye isimlendirilen ve 1924 yılında yapılmış olan bina şehrin ilk gökdelenidir.
Key Biscayne: Miami’nin en güney ucunda bulunan Key Biscayne beyaz kumlu sahillerinin yanı sıra bisiklet ve doğa turları yapabileceğiniz Crandon Park ve Bill Baggs Florida State Recreation Park isimli iki büyük park bulunmaktadır. Ayrıca Crandon Park içinde yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken yunus ve katil balinaların şovlarıyla değişik balık türlerini görebileceğiniz Miami Seaquarium bulunmaktadır.
Little Haiti: Bir zamanlar Lemon City olarak anılan bölge Haitili göçmenlerin buraya gelip yerleşmesinden sonra Little Haiti adını almıştır. Karayip kültürüyle Amerikan ruhunun esintilerini taşıyan bölgede egzotik mimarisiyle ünlü Caribbean Market Place adlı alışveriş merkezi görülmeye değer yerlerdendir.
Little Havana: Küba’yı görmek için oraya kadar gitmenize gerek yok Downtown Miami’nin hemen batısında yer alan Little Havana Küba’nın küçük bir kopyasıdır. Sokaklar, caddeler, evler, kısaca her yer Küba’nın esintilerini taşımaktadır. Her yıl Mart ayında bu bölgede düzenlenen ve yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı Calle Ocho festivali Kübalıların geleneklerine sadık kaldıklarını gösterdikleri festivaldir.
Miami Beach: Yılın her günü parıldayan bu bölgede beyaz kumlu sahilleri, masmavi denizi ve ünlülerin takıldığı neon ışıklı birbirinden farklı gece kulüpleriyle insanı adeta büyüleyen bir yerdir. Miami Beach’in batı köşesinde bulunan Palm, Star ve Hibiscus adaları birçok ünlü sanatçını lüks içinde yaşamlarını sürdürdüğü evlerinin bulunduğu küçük adalardır. Ayrıca Miami Beach, her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz alışveriş mağazaları sayesinde hem tatil hem de alışveriş düşünenler için ideal bir yerdir.
South Beach: Bu bölgede ilk dikkatinizi çekecek şey birbirinden renkli, değişik mimarili binalardır. Sanatın bina mimarisine nasıl yansıdığını merak edenler için 800’den fazla binasıyla South Beach görülmeye değer bir mekandır. Yolunuz buraya düşerse sahilde ilginç insanların dolaştığı ve birbirinden değişik kafelerin, barların yer aldığı Ocean Drive’da bir yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.
West Miami: Miami International Havaalanı bu bölgede bulunmaktadır. Her yıl Miami Dade County Fuarı, Yıllık Bahar Festivali gibi çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Tamiami Parkı bu bölgede bulunan görülmeye değer bir yerdir.
Genel İngilizce,
Yarı-Yoğun İngilizce,
Yoğun İngilizce,
Birebir İngilizce ,
Akademik İngilizce,
Akademik Yıl Programı,
Cambridge ESOL Hazırlık Programı,
GMAT Hazırlık Programı,
GRE Hazırlık Programı,
IELTS Hazırlık Programı,
TOEFL Hazırlık Programı,
Öğretmenler İçin İngilizce,
İş İngilizcesi,
İş İngilizcesi Mini Grup,
İş İngilizcesi (Birebir),
Yöneticiler İçin İngilizce,
Yöneticiler İçin Süper Yoğunlaştırılmış İngilizce,
Yöneticiler İçin Süper Artı Yoğun İngilizce,
Çocuklar için İngilizce,
50 Yaş Üstü İçin İngilizce,
Özelleştirilmiş Programlar (Geleneksel eğitim ile aktivite ve etkinlikleri birleştiren programlar),
Yaz Okulları.
Miami Dil Okullarının sahip olabileceği akreditasyonlardan bazıları AAIEP, ACCET. BAC, British Council, CAMBRIDGE ENGLISH Language Association, CEA, English UK, ENGLISH US, NEAS, SGR’dir.
Miami’deki dil okullarının sunabileceği olanaklardan bazıları: Engelli Erişimi, Kütüphane, Bilgisayar Merkezi, Dil Teknoloji Merkezi (LTC), Kablosuz internet ve mail erişimi, Müzik odaları, Öğrenci Kafeteryası, Sağlık merkezi, Oyun odaları (bilardo ve pinpon), Dinlenme odası, Çalışma odası.
Miami Dil Okulları