NEREDEDİR
Boston, Amerika Birleşik Devletleri‘nin Massachusetts eyaletinin başkenti ve en büyük şehridir. Ayrıca New England olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğu bölgesinin de resmi olmayan merkezidir.
SAAT FARKI
Boston Doğu Zaman Dilimi’nde (Eastern Time Zone) yer alıp yerel saati, Türkiye’den 7 saat geridedir.
ULAŞIM
Boston’a Ulaşım: İstanbul’dan Boston’a direkt uçuşlar düzenlenmektedir. Yaklaşık 10 saatlik bir uçuşun ardından Logan Uluslararası Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Şehir merkezine 5,5 km mesafede bulunan havalimanından otobüs, metro veya taksiyle rahatlıkla merkeze gidebilirsiniz.
Boston’da Ulaşım: Boston’a ‘’Amerika’nın Yürüyüş Şehri” de denilmektedir. Popüler merkezlerin çoğu birbirine yürüyüş mesafesindedir. Yürünebilirlik açısından en iyi şehir seçilen Boston, araba kullanmaktan hoşlanmayanlar için bir cennettir. Şehir büyük cazibe merkezlerinin çoğuna yakın olması ile yürüyerek seyahat etmeyi kolaylaştırır. Tüm gelişmiş şehirlerde olduğu gibi Boston’da da dakik ve şehrin hemen her noktasına kolayca ulaşım sağlayan yaygın bir toplu taşıma ağı vardır. Şehir, Massachusetts Körfezi Ulaşım Otoritesi (MBTA) tarafından işletilen metro, otobüs veya feribotlar ile muhteşem ulaşım bağlantılarına sahiptir. Metrodan otobüse, trenden vapura kadar tüm toplu taşıma araçlarında CharlieTicket denen bilet kullanılır. Boston’da trafik sorunundan dolayı kişisel araçlar, pahalılığından dolayı da taksiler çok tavsiye edilmemektedir. Yine de kendi aracınızla gezmek isterseniz, bulunması zor olduğundan otoparkların oldukça yüksek fiyatlarla hizmet verdiğini ve şehir içi trafiğinin çok yoğun olduğunu bilmenizde fayda var.
YAŞAM MASRAFLARI FİYATLAR
Boston kısmen pahalı bir şehir olup aslında fiyatlar Türkiye’den pek de farklı değildir. Yeme içme mekanlarında bahşiş zorunluluktur. Genellikle ödenmesi gereken tutarın %15-20 kadarı ayrıca bahşiş olarak verilmelidir.
ÇALIŞMA İMKANI
ABD’de ve dolayısıyla Boston’da dil okuluna giden öğrencilerin çalışma izinleri maalesef bulunmamaktadır.
SAĞLIK
Amerika dünyanın en pahalı sağlık sistemlerinden birine sahiptir bu nedenle Amerikan toprağına ayak basmadan önce sigorta yaptırmış olunmasında fayda olacaktır. Amerika’ya dil eğitimi amaçlı seyahat eden öğrenciler, F tipi vize alacaklarından bu vize tipinin gerekçelerinden biri olan sağlık sigortasına sahip olmalıdır. Eğitim sürelerinin tümünü kapsayan bir sağlık sigortası almak zorunludur. Aksi takdirde öğrencilerin Amerika’da hiçbir sağlık hizmetinden faydalanma hakları bulunmamaktadır.
GÜVENLİK
Boston, büyükşehir olmasına rağmen, ABD’nin diğer büyükşehirlerinden çok daha az suç oranlarına sahiptir. Yabancı bir öğrenci olarak kendinizi rahat hissedeceğiniz bir atmosferi vardır. Roxbury’deki Franklin Park’ın kuzeyi ve doğusu, Jamaica Plain, Mission Hill ve Mattapan semtleri çetelerden dolayı güvenli değildir. Bu bölgelerde çeteler genellikle kendi aralarında çatışmalar ve şiddetli saldırılar gerçekleştirirler, yabancıları hedef seçmezler. Ancak yine de bahsedilen bölgelerden uzak durmakta fayda vardır.
Boston, okyanus kıyısında olduğundan dolayı nemli bir iklime sahiptir. Sıcaklık ortalaması 23°C olan yaz ayları tipik şekilde sıcak, yağmurlu ve nemlidir. Sıcaklık ortalaması -1 ile -2°C olan kış ayları soğuk, rüzgarlı ve karlıdır. İlkbahar ve sonbaharda, genellikle hafif, ancak yaygın bir rüzgar vardır. Yağış açısından Londra ile aynıdır, 4 mevsimde kısmi yağışlar mevcuttur.
Massachusetts eyaletinin başkenti Boston, ABD’nin en eski şehri olarak kabul edilir. Tarihinin de etkisiyle, deniz ve süt ürünlerine büyük önem veren New England mutfağının karakteristik özelliklerini taşır. Okyanus kıyısında yer alan şehirde, balıkçılık endüstrisi oldukça gelişmiştir. Hangi mevsimde olursanız olun en lezzetli deniz ürünlerini bulabilirsiniz. En tanınmış yemekleri New England deniz tarağı çorbası, ıstakoz rulo sandviç, İtalyan tatlısı Cannolis, fish and chips, kuru fasulye, Boston kremalı pasta, ıstakoz ve kızarmış istiridyedir. Boston’da çeşitli etnik mutfaklar servis eden restoranlar da bulunmaktadır.
RESMİ TATİLLER BAYRAMLAR ÖNEMLİ GÜNLER
Christmas Day (Noel Bayramı): 25 Aralık.
New Year’s Day (Yılbaşı): 1 Ocak.
Martin Luther King, Jr. Day (Martin Luther King, Jr. Bayramı): Amerika Birleşik Devletleri’nde siyasi aktivist ve rahip Martin Luther King, Jr.’ın anısına yapılan anma günüdür. Martin Luther King’in doğum günü olan 15 Ocak’a yakın olması amacıyla her yıl Ocak ayının 3. Pazartesi günü kutlanır.
Presidents Day (Başkanlar Günü): ABD’nin önemli devlet başkanlarından George Washington ve Abraham Lincoln’ı anmak içi her Şubat ayının 3. Pazartesi günü kutlanır.
Patriots’ Day (Vatanseverler Günü): Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nın ilk iki savaşı olan Lexington ve Concord savaşlarının yıldönümünde kutlanan bir resmi bayramdır. Her yıl Nisan ayının 3. Pazartesi günü kutlanır. Vatanseverler bayramının en büyük kutlaması 19 Nisan 1897’den beri her Vatanseverler Bayramında yapılan Boston Maratonu’dur.
Memorial Day (Anma Günü): Her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü, önceki savaşlarda yaşamını yitirmiş Amerikalıların anıldığı gündür.
Independence Day (Amerikan Bağımsızlık Günü): Genellikle “4th of July” (4 Temmuz) olarak da bilinir. ABD’nin, Birleşik Krallık’tan 4 Temmuz 1776 yılında bağımsızlığını kazanmasından sonra tüm yurtta federal tatil ilan edilmiştir.
Labor Day (İşçi Bayramı): Her Eylül ayının ilk Pazartesi günü, işçilerin ekonomik ve sosyal hakları dolayısıyla kutlanan bayramdır.
Columbus Day (Clombus Günü): Christopher Columbus’un 12 Ekim 1492’de Amerika’ya ayak basmasını anmak için her yıl Ekim ayının ikinci Pazartesi günü kutlanır.
Veterans Day (Gaziler Günü): Gazileri anmak için her yıl 11 Kasım’da kutlanmaktadır.
Thanksgiving Day (Şükran Günü): Hasat ve geçmiş yılın tüm nimetlerine şükretmek için her Kasım ayının 4. Perşembesinde kutlanmaktadır.
FESTİVALLER
The Boston Early Music Festival (BEMF) (Boston Erken Müzik Festivali): Her iki yılda bir defa düzenlenen ve bir hafta süren erken müzik festivalidir. Erken müzik genellikle Ortaçağ müziğini ve Rönesans müziğini içerir, ancak Barok müziği de içerebilir.
First Night Festival (İlk Gece Festivali): Yeniyıl arifesinde gerçekleştirilen sanat ve etkinlik festivalidir.
The Boston Film Festival (Boston Film Festivali): Her yıl Eylül ayının başlarında kutlanan film festivalidir.
The Boston Local Food Festival (Boston Yerli Gıda Festivali): Her yıl Eylül ayında kutlanmaktadır.
FUARLAR
NEFS: Her yıl düzenlenen New England Yemek Şovudur.
BIOMEDevice: Her yıl düzenlenen Tıbbi Cihaz ve Biyofarmasötik Üretim Fuarıdır.
Sibos: Her yıl düzenlenen Bankacılık, Finans, Sigortalar Fuarıdır.
EĞLENCE
Boston bir üniversite şehri olmasının da etkisiyle, hareketli bir gece hayatına sahiptir. Theatre District, Chinatown ve Faneuil Hall yakınlarında birden fazla ve birbirinden farklı atmosferlere sahip gece kulübü ve eğlence merkezi bulabilirsiniz.
Boston’da Kasım ve Mart aylarında etkisini gösteren kış, kayak sporunu çok elverişli hale getirmektedir.
ALIŞVERİŞ
Boston’da ayakkabılar,el yapımı takılar gibi özel tasarım aksesuarlar, parfüm, hediyelik eşyalar ve elektronik cihazlar satın alabilirsiniz. Alışveriş yapabileceğiniz mağazalardan bazıları:
Copley Place Mall ve The Shops at Prudential Center: Boston’ın merkezinde bulunan bu iki alışveriş merkezi bir üst geçit ile birbirine bağlanmış olup, yüzlerce mağazayı bir arada barındırmaktadır.
Cambridge Side Galleria: Cambridge bölgesindeki alışveriş merkezidir
The Mall at Chestnut Hill: Boston şehir merkezine yaklaşık 15 dakika uzaklıktaki bu alışveriş merkezinde birçok ünlü mağazayı bulabilirsiniz.
Wrentham Outlet Center: Boston’a yaklaşık 45 dakika uzaklıkta bulunan fabrika satış merkezidir.
Burlington Mall: Şehir merkezine yaklaşık 25 dakika uzaklıktadır.
GEZİLECEK YERLER
Harvard Üniversitesi: 1636 yılında kurulan Harvard Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski yüksek öğrenim kurumudur.
Fenway Park: Boston’un ünlü beyzbol takımı Red Sox’a ev sahipliği yapan beyzbol parkıdır. 1912 yılında açılan Fenway’in tribünlerinde ‘The Triangle’, ‘Pesky’s Pole’, ‘Green Monster’ isimli 3 özel bölüm vardır.
New England Akvaryumu: Okyanus keşfi ve deniz koruma alanında küresel bir liderdir. Yaklaşık 50 yıl önce, kapılarını halka açtı. Yılda 1,3 milyondan fazla ziyaretçiyle, Boston’daki önde gelen cazibe merkezlerinden birisidir.
Boston Halk Kütüphanesi: ABD’nin en büyük 2. kütüphanesi olan Boston Halk Kütüphanesi, 1848’de kurulmuştur.
Prudential Kulesi: 228 metre yüksekliği ve 52 katı ile John Hancock Kulesi’nin ardından Boston’un en yüksek 2. binasıdır. 1960-64 yılları arasında inşa edilmiştir.
Faneuil Hall: 1743’te açılan, İngiltere’den bağımsızlığı teşvik eden önemli konuşmaların yapıldığı bir yerdi. Amerikan özgürlüğündeki anlamı itibariyle Bazen “Özgürlük Beşiği” olarak da anılmaktadır.
The Freedom Trail (Özgürlük Yolu): Amerikan Devrimi’nin hikayesini anlatan Boston’un tarihi mahallelerinden geçen, 4 km uzunluğunda bir yoldur.
USS Constitution Müzesi: 1974 yılında faaliyeti durdurulan Amerikan Donanması’na ait bu askeri üssü, ücretsiz olarak gezebilirsiniz.
TD Banknorth Garden: Efsanevi NBA şampiyonlarından Boston Celtics’in sahasında bir maç seyretme şansı bulamasanız bile müzeyi gezmek iyi bir fikir olabilir.
Old State House: 1713 yılında inşa edilmiş bu bina 1798’e kadar kullanılmış. Boston’da halen kullanılan en eski bina olma özelliğini taşıyor.
North End: Klasik tarzda eski Amerikan mimarisiyle inşa edilmiş binalardan oluşan bir bölgedir.
Salem: Boston’un 16 mil uzağındaki Salem kasabası şehirde Cadılar Bayramı kutlamalarının yapıldığı yerdir. Bayram dolayısıyla 1-31 Ekim günü Salem sokakları renk renk süslenir ve bölgede büyük çaplı bir festival yapılır. Ayrıca kasabada bir de Salem Cadı Müzesi bulunmaktadır.
Newbury Street: Boston’un en iyi bilinen sokaklarından biri lüks Newbury Street’tir. Dünyaca ünlü moda markalarını ve özel butikleri keşfedin, restoranlarda ve kafelerde yerel mutfağın tadını çıkarın veya yerel galerilerde sanat eserlerini inceleyin.
Theater District: 18. ve 19 yüzyıldan kalan birçok tiyatro binası bu bölgede tiyatro severlerin hizmetindedir.
Massachusetts Institute of Technology ( MIT ): Boston şehrinin Cambridge mahallesinde yerleşik ve özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan bir teknik üniversitedir.
Museum of Science: Bu interaktif müze bilim hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir sürü aktivite sunuyor.
Museum of Fine Arts: Yaklaşık 450.000 sanat eserinin yer aldığı Güzel Sanatlar Müzesi, New England Bölgesi’nin en büyük sanat müzesidir.
Charles River: Toplamda 129 km uzunluğa sahip ve yolculuğu boyunca 22 şehri gezerek Boston’a varan, Charles River (Charles Nehri), Atlantik Okyanusu’na da burada kavuşur.
Duck Tours (Ördek Turu): Boston’un simgesi haline gelmiş, hem karada hem de suda gidebilen oldukça ilginç araçlarla, rehber eşliğinde çıkacağınız 1,5 saatlik bir şehir turudur.
Genel İngilizce,
Yarı-Yoğun İngilizce,
Yoğun İngilizce,
Birebir İngilizce ,
Akademik İngilizce,
Akademik Yıl Programı,
Cambridge ESOL Hazırlık Programı,
GMAT Hazırlık Programı,
GRE Hazırlık Prgoramı,
IELTS Hazırlık Programı,
TOEFL Hazırlık Programı,
Öğretmenler İçin İngilizce,
İş İngilizcesi,
İş İngilizcesi Mini Grup,
İş İngilizcesi (Birebir),
Yöneticiler İçin İngilizce,
Yöneticiler İçin Süper Yoğunlaştırılmış İngilizce,
Yöneticiler İçin Süper Artı Yoğun İngilizce,
Çocuklar için İngilizce,
50 Yaş Üstü İçin İngilizce,
Özelleştirilmiş Programlar (Geleneksel eğitim ile aktivite ve etkinlikleri birleştiren programlar),
Yaz Okulları.
Boston Dil Okullarının sahip olabileceği akreditasyonlardan bazıları AAIEP, ACCET. BAC, British Council, CAMBRIDGE ENGLISH Language Association, CEA, English UK, ENGLISH US, NEAS, SGR, Southern New Hampshire University’dir. Boston’daki dil okullarının sunabileceği olanaklardan bazıları; Engelli Erişimi, Kütüphane, Bilgisayar Merkezi, Dil Teknoloji Merkezi (LTC), Kablosuz internet ve mail erişimi, Müzik odaları, Öğrenci Kafeteryası, Sağlık merkezi, Oyun odaları (bilardo ve pinpon), Dinlenme odası, Çalışma odası.
Boston Dil Okulları